Samsung Galaxy Ring - inteligentný prsteň s monitorovaním zdravia

Samsung pracuje na ďalšom produkte, ktorý ponúkne monitorovanie základných zdravotných funkcií a bude prepojený s apkou Samsung Health.

Na nedávnej udalosti Samsung Galaxy Unpacked uviedol výrobca nielen nové smartfóny série Galaxy S24, ale na záver poodhalil pripravovaný produkt, ktorý ukáže novú cestu, ako manažovať svoje zdravie a zároveň odštartuje novú éru inteligentného sledovania zdravia. 

Na prezentácii ukázal na krátky čas zariadenie v tvare prsteňa, ktoré malo po vnútornej strane niekoľko senzorov. Podrobnosti neprezradil, no dá sa očakávať, že Galaxy Ring poslúži na základné monitorovanie srdcového tepu, nasýtenie krvi kyslíkom, možno i spánku, teploty a podobne. Nedozvedeli sme sa ani predpokladanú dostupnosť, no očakáva sa, že príde ešte tento rok. 

Novinka bude konkurentom známemu produktu spoločnosti Oura, ktorá sa v tomto segmente pohybuje už vyše desať rokov a v ponuke má viacero modelov smart prsteňov Oura Ring. Firma sa pýši, že na trh dodala už viac než milión prsteňov. Bude preto zaujímavé sledovať, čo prinesie Samsung Galaxy Ring. 

Zdroj: youtube.com/Samsung

Diskusia k článku:

Začať diskusiu