Samsung Galaxy Note 10+ dostáva na Slovensku Android 10

Všetko ide podľa nedávno zverejneného plánu aktualizácií. Majitelia najnovšieho top modelu série Galaxy Note 10 nám začali hlásiť dostupnosť Androidu 10 s One UI 2.0 a januárovej bezpečnostnej záplaty.

Po sérii Galaxy S10 prišli rad na top modely s dotykovým perom. Naši čitatelia nám síce oznámili dostupnosť Androidu zatiaľ iba na väčšom Galaxy Note 10+, dá sa ale očakávať, že novú verziu systému dostane aj menší Galaxy Note 10.

Spolu s Androidom 10 prichádza aj používateľská nadstavba One UI 2.0. Medzi novinky patrí tmavý režim s nastavením zobrazenia pre denné aj nočné prostredie, vylepšené ikony a farby, nové rozloženie nadpisov a tlačidiel eliminujúce plytvanie priestorom na obrazovke, čo má prispieť k pohodlnejšej navigácii s minimálnym pohybom prsta. 

Boli pridané nové navigačné gestá, Digitálna pohoda s novými rodičovskými kontrolami pomôže sledovať aktivity detí a v aplikácii Fotoaparát bola pridaná možnosť úpravy režimov, ktoré sa zobrazujú v dolnej časti obrazovky. 

Smartfón by vás mal na novú verziu Androidu upozorniť automaticky, ale môžete ju vyhľadať aj ručne po vstupe do nastavení, v sekcii aktualizácia softvéru. Veľkosť inštalačného balíčka je takmer 2000 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame stabilné Wi-Fi pripojenie. Po veľkej aktualizácii prišla ešte jedna malá (135 MB) s bezpečnostnou záplatou január 2020. 

Koho zaujíma, kedy dostane Android 10 na svoje Galaxy, odpoveď nájde v nedávnom článku s plánom aktualizácií Samsungu.

Za čitateľské tipy a screenshot ďakujeme. 

Diskusia k článku:

David19.01.2020 - 12:36 Trvalý odkaz

tu by som este podotkol, ze aktualizacia sa netyka telefonov kupovanych v Orange, tam je stale aktualny android 9, z internych zdrojov je znamy problem s bateriou na android 10 pre note zariadenia a rovnako aj galaxy s10, je treba pockat kym sa tento problem opravi

Tomas19.01.2020 - 13:07 Trvalý odkaz

Ziadny problem s bateriou som si nevsimol. V den updatu sa telefon vybil celkom rychlo, ale to mohlo byt aj tym, ze som sa s nim cely den hral a hladal co je nove/zmenene. Potom uz bolo vsetko v norme.

Celá diskusia 9 príspevkov