Samsung Galaxy Fit e - kalórie majú prednosť

Recenzia lacného smart náramku, ktorý dáva prednosť automatickému rozpoznávaniu aktivít a čo najpresnejšiemu počítaniu kalórií pred plnohodnotným zobrazovaním oznámení.

Vodotesných náramkov, ktoré zobrazujú aktuálny čas aj oznámenia z pripojeného mobilu, počítajú kroky, merajú tep a monitorujú spánok je na trhu viacero. Kráľom tejto kategórie je Xiaomi Mi Band 4, ktorý som recenzoval v auguste.

Lenže ten - hoci vyniká vo viacerých vlastnostiach - nekúpite za 19,90 eur. Samsung Galaxy Fit e áno. Minimálne v žltej a bielej farbe sa mi to podarilo. Oficiálna cena je 39,90 eur.

Druhou základnou výhodou je, že wearables (teda nositeľné zariadenia na ruku, nohu, hlavu...) značky Samsung nielen, že počítajú kroky, ale sledujú všetky vaše pohyby. Ak sa aspoň desať minút hýbete, začne túto aktivitu samostatne vyhodnocovať. A to buď ako chôdzu / beh, alebo iný tréning.

Ak chcete schudnúť, resp. z iného dôvodu sledovať spálené kalórie, dočkáte sa s Galaxy Fit e presnejšieho výsledku než u konkurencie.

Prijaté kalórie môžete evidovať v aplikácii Kalorické tabuľky. Vrelo vám ju odporúčam.

A keď si nainštalujete apky Galaxy Wearable pre nastavenie náramku (v Samsungoch od výroby) a následne Samsung Health pre vyhodnocovanie krokov, spánku a všetkých aktivít, môžete si Kalorické tabuľky spojiť aj s ňou.

Náramok Galaxy Fit e preberiete (rozsvietite) buď otočením zápästia, alebo dvojitým poklepaním. Alebo obomi spôsobmi. To si nastavíte v už spomínanej apke Galaxy Wearable.

Tam hodinkám vyberiete aj váš obľúbený ciferník či funkcie, ktoré sa majú vedľa neho zobrazovať. Dotykmi obrazovky preskakujete medzi počtom krokov, predpoveďou počasia či dnešnými udalosťami v kalendári.

Galaxy Fit e pripojený k androidu cez apku Galaxy Wearable alebo k iPhonu vďaka aplikácii Galaxy Fit zobrazuje aj prichádzajúce hovory či správy. Reagovať ale musíte okamžite. Keď náramok zavibruje, otočte zápästím alebo naň dvakrát poklepte. Vtedy uvidíte aj meno volajúceho, resp. odosielateľa správy. Po pár sekundách však tento oznam zmizne do nenávratna.

Okrem ikony Messengera, Gmailu či WhatsAppu a mena odosielateľa pod ňou sa nič viac z náramku nedozviete. Zabudnite na čítanie akýchkoľvek textov. A keď zareagujete neskoro, nedočkáte sa ani len tej ikony.

Oznámenia regulujete v aplikácii, a tak je len na vás, ktoré z nich vám budú svietiť len na mobile, a ktoré budú aj vibrovať na ruke.

Nabíjačka vyžaduje pripojenie do klasického USB konektora. Ide o jednoduché riešenie, ktoré poskytne energiu na 1 - 2 týždne používania.


Výhody:
+ cena už od 19,90 eur
+ spôsob upínania na ruke
+ automatické rozpoznanie chôdze, behu či iného tréningu

Nevýhody:
- žiadne tlačidlo, nepresné ovládanie dotykmi
- strohé oznámenia len presne v danej chvíli
- krátky nabíjací kábel

Orientačná cena: 29,90 eur

Videorecenzia:


Záver

Galaxy Fit stojí 99 eur, jeho oklieštená čiernobiela verzia s prívlastkom "e" tretinu. A rozdiel fakt vidieť. Žiadne tlačidlo, žiadne neskoršie čítanie oznámení z pripojeného mobilu, žiadne farby na displeji...

Pre základné sledovanie času, krokov či spálených kalórií je úplne ideálny, presnejší než konkurencia. Akonáhle však čakáte aj čítanie oznámení, obzrite sa po Mi Band 4 od Xiaomi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu