Samsung Galaxy Buds Live: aktívne potlačenie hluku a nový dizajn

Nová generácia úplne bezdrôtových slúchadiel prináša zmenené konštrukčné riešenie uchytenia v uchu a funkciu, ktorú dnes od prémiového modelu očakávame - aktívne potlačenie okolitých ruchov (ANC).

Samsung Galaxy Unpacked 2020 bolo na novinky bohaté. Okrem nových smartfónov, tabletov a hodiniek uviedol výrobca ďalšiu generáciu true wireless slúchadiel. 

Ponúkajú očakávaný dizajn v tvare fazule aj aktívne potlačenie okolitých zvukov Active Noise Cancellation. Nielen farbou Mystic Bronze zapadajú do ekosystému Samsungu. Aby vám dobre padli, môžete si ich prispôsobiť dvoma veľkosťami krídeliek.

Základné parametre:

Rozmer slúchadla: 16 x 27 x 14,9 mm, hmotnosť 5,6 g, rozmery nabíjacieho puzdra: 50 x 50 x 27,8 mm, hmotnosť 42,2 g, 12 mm membrána, 3 mikrofóny (2 vonkajšie a 1 vnútorný), batéria v slúchadle 60 mAh, batéria v puzdre 472 mAh, výdrž na jedno nabitie pri všetkých zapnutých funkciách 6 hodín, celkovo s dobíjaním z puzdra až 21 hodín, bezdrôtové nabíjanie Qi, Bluetooth 5.0, akcelerometer, IR, Hallov senzor, vodeodolnosť IPX2, kompatibilita Android 5.0 a vyšší, iOS 10 a novší. 

Výdrž batérie na jedno nabitie sa oproti predchodcovi Galaxy Buds+ mierne znížila, čo je daňou za ANC. Pri vypnutej funkcii je výdrž 60 mAh batérie v slúchadle podľa údajov výrobcu až 8 hodín, pri dobíjaní z puzdra sa môžete dostať až na hodnotu 29 hodín. Len 5 minút nabíjania stačí na jednu hodinu počúvania hudby. 

Pre porovnanie, Galaxy Buds+ ponúkajú až 11 hodinovú výdrž, pri dobíjaní z puzdra 22 hodín. Vďaka podpore bezdrôtového nabíjania Qi môžete puzdro opäť nabíjať bez káblov, len priložením na kompatibilný smartfón. Na rýchlejšie doplnenie energie v slúchadlách je lepšie použiť USB-C kábel. 

Zvuk je opäť vyladený pod taktovkou AKG, má byť ešte jasnejší a s výkonnejšími basmi. Nový ergonomický tvar slúchadiel má ponúknuť príjemný pocit aj pri celodennom nosení. Odrušenie zvukov okolia má na starosti systém troch mikrofónov. 

Nechýba dotykové ovládanie prehrávania hudby, prijímanie a ukončovanie hovorov a dúfame, že ani znižovanie či ovládanie hlasitosti, čo oceňujeme na predchádzajúcej generácii. Funkciu však musíme ešte overiť. 

Predaj slúchadiel Samsung Galaxy Buds Live odštartuje na Slovensku 21. augusta, odporúčaná cena je stanovená na 189 eur. Na výber budú tri farby: Mystic White, Mystic Bronze a Mystic Black.  

Živé fotografie:

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu