Samsung Galaxy A52s na Slovensku

Samsung tento týždeň spúšťa na slovenskom trhu predaj ďalšej novinky obľúbenej série Galaxy A. Nový smartfón láka Super AMOLED displejom so 120 Hz frekvenciou, 64 Mpix fotoaparátom s OIS a podporou 5G sietí.

Samsung Galaxy A52s sa od svojho staršieho súrodenca bez písmena "s" v názve líši najmä mierne výkonnejším čipsetom Snapdragon 778G. Zvyšná výbava ostala rovnaká ako pri Galaxy A52 5G (základné info), vrátane dizajnu a veľkosti uhlopriečky displeja. 

Ponúka 6,5'' Super AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. V malom otvore je umiestnená predná 32 Mpix kamera, nad operačným systémom Android 11 beží používateľská nadstavba One UI 3.1. 

Konštrukcia spĺňa certifikáciu IP67, takže odolá vlhkosti aj prachu, a vo vode vydrží ponorený až do hĺbky 1 metra po dobu 30 minút. Vstavané stereo reproduktory sú vybavené technológiou Dolby Atmos. Vnútorné 128 GB úložisko dopĺňa 6 GB operačná pamäť RAM. 

Vzadu sa nachádza 12 Mpix širokouhlý fotoaparát, hlavný 64 Mpix s optickou stabilizáciou obrazu a dvojica 5 Mpix snímačov.  Jeden poslúži na makro zábery, druhý na rozostrovanie pozadia. 4500 mAh batéria podporuje rýchle 25 W nabíjanie. 

Samsung Galaxy A52s sa bude na slovenskom trhu predávať v čiernej, bielej, zelenej a fialovej farbe za odporúčanú cenu 449 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu