Samsung Exynos 2200 vraj príde spolu so sériou Galaxy S22

Potichu zrušené uvedenie pripravovaného čipsetu spôsobilo, že sa internetom začali šíriť špekulácie o dôvode. Predstaviteľ Samsungu sa preto pre kórejské médium k nečakanej situácii vyjadril.

11. januára mala prebehnúť premiéra najnovšieho čipsetu Exynos 2200. Jeho nasadenie sa očakáva v pripravovanej sérii Galaxy S22, no Samsung uvedenie bez vysvetlenia odložil. Teraz sa vďaka webu businesskorea.co.kr dozvedáme, že je vlastne všetko v poriadku a nič závažné sa nedeje.

Samsung vraj predstaví Exynos 2200 v čase uvedenia radu Galaxy S22. Predchodca Exynos 2100 bol ohlásený len pár dní pred príchodom Galaxy S21, takže ak príde Exynos 2200 spolu so smartfónmi S22, nebude to nič čudné. 

Pravdou ale ostáva, že uvedenie nové čipsetu naplánoval na 11. januára 2022 sám výrobca, takže pôvodne malo byť všetko inak. Za meškaním vraj nie sú podľa vyjadrení zástupcu spoločnosti problémy s výrobou ani výkonom.

Zamerať sa chcú na vylepšenie grafiky, pretože problémom minuloročného čipu Exynos 2100 je vraj ARM Mali-G78 MP14. Mnohí technickí experti však poukázali na to, že Mali, ktorý je navrhnutý na prevádzku s nízkou spotrebou energie, je horší než Adreno od jeho rivala Qualcomm. Je známe, že Exynos 2200 bude využívať GPU vyvinuté spoločnosťou AMD pomocou najnovšej architektúry RDNA2. Mal by tak vyriešiť problém, ktorý má predchoda. 

Čipset Exynos 2200 plánuje Samsung použiť v modeloch série Galaxy S22 určených pre Európu a Kóreu, v Severnej Amerike, Číne a Indii sa majú predávať zariadenia s najnovší Snapdragonom 8 Gen 1.

Zdroj: businesskorea.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu