Samsung Exynos 2200 oficiálne oznámený

Po chvíľach neistoty, ktoré spôsobilo odloženie premiéry nového čipsetu určeného pre top modely, bol Exynos 2200 oficiálne predstavený.

11. januára mala prebehnúť premiéra najnovšieho 4 nm čipsetu Exynos 2200. Jeho nasadenie sa očakáva v pripravovanej sérii Galaxy S22, no Samsung uvedenie bez vysvetlenia odložil. Neskôr sme sa dozvedeli, že Exynos 2200 firma predstaví v čase uvedenia radu Galaxy S22. 

Uvedenie výkonného čipsetu pre mobilné zariadenia Exynos 2200 nakoniec prebehlo dnes, 18. januára. Exynos 2200 prichádza s výkonným grafickým procesorom Samsung Xclipse (GPU) založeným na architektúre AMD RDNA 2. 

S najmodernejšími procesorovými jadrami na báze Arm dostupnými na dnešnom trhu a modernizovanou neurónovou procesorovou jednotkou (NPU) umožní Exynos 2200 podľa vyjadrení spoločnosti dokonalý zážitok pri hraní hier, výkon sa prejaví v aplikáciách sociálnych médií a pri fotografovaní.

Exynos 2200 je jedným z prvých na trhu, ktorý integruje najnovšie jadrá CPU Armv9 od Arm, ktoré ponúkajú podstatné zlepšenie oproti Armv8 z hľadiska bezpečnosti a výkonu, teda dvoch oblastí, ktoré sa v dnešných mobilných komunikačných zariadeniach stávajú kriticky dôležitými.

Osemjadrový procesor je navrhnutý v trojklastrovej štruktúre tvorenej jedným výkonným vlajkovým jadrom Arm Cortex-X2, tromi veľkými jadrami Cortex-A710 s vyváženým výkonom a efektívnosťou a štyrmi energeticky úspornými jadrami Cortex-A510. 

Exynos 2200 podporuje snímače s rozlíšením až 200 megapixelov a nahrávanie videí 4K HDR aj 8K.  Pri fotení rozpoznáva  v rámci scény AI kamera založená na strojovom učení viaceré objekty, prostredie a tváre. Pre najkvalitnejší výsledok použije optimálne nastavenia pre farby, vyváženie bielej, expozíciu, dynamický rozsah a ďalšie.

Exynos 2200 je momentálne v sériovej výrobe, jeho nasadenie sa očakáva v pripravovanej sérii Galaxy S22, ktorá by mohla byť uvedená v priebehu niekoľkých týždňov. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu