S aktuálnym dizajnom Facebooku sa rozlúčime v septembri

Nové rozhranie najväčšej sociálnej siete sme mohli aktívne skúšať už niekoľko mesiacov. Stále však nechýbala možnosť prepnúť na klasický dizajn v prípade, že by sa vám aktuálne spracovanie nepáčilo. Od septembra sa už stane pevnou súčasťou Facebooku.

Najväčšia sociálna sieť fungovala roky vo svojom klasickom dizajne, ktorý sa jemne menil. V konečnom dôsledku však nešlo o nič zásadné. Používatelia boli zvyknutí na klasické rozhranie s modrou lištou hore a nenápadnými prvkami po stranách.

Minulý rok Facebook svetu predstavil úplne nový dizajn, ktorý prináša aj populárny tmavý režim. Doteraz prebiehala fáza testovania, počas ktorej ste naň mohli ľubovoľne prepínať. Ak sa vám nový režim nepáčil, vrátili ste sa. Od septembra to už nebude možné. 

Ak sa v týchto dňoch prepnete z nového dizajnu na starý, tlačidlo prepínača vás upozorní, že klasický vzhľad od septembra už nebude možné používať. Nová tvár Facebooku prináša kompletné grafické zmeny, ktoré sú najvýraznejšie v desktopovej verzii. Lišty po stranách sú väčšie a do popredia sa dostávajú príbehy vašich priateľov. Modrá už nie je typicky hlavnou farbou, ale strieda ju biela. Väčší dôraz je kladený aj na Skupiny, Watch, Marketplace a Hernú sekciu. 

Rozhodnutie Facebooku prejsť na nový dizajn je definitívne. Nezostáva nám teda nič iné len si zvyknúť. Čím skôr sa naň prepnete sami, tým skôr sa vám dostane pod kožu.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu