Rýchlo sa vám vybíja Samsung s One UI 5.1? Problémom môže byť jedna apka

Ak máte smartfón Galaxy od Samsungu, ktorý dostal aktualizáciu na One UI 5.1 a zrazu sa vám začal vybíjať rýchlejšie než predtým, poznáme možnú príčinu.

Na oficiálnom fóre Samsungu sa viacerí používatelia začiatkom apríla začali sťažovať na rýchle vybíjanie batérie, ktoré sa objavilo po aktualizácii na novú verziu používateľského prostredia One UI 5.1.

Výrobca ponosy používateľov neignoroval, zisťoval, kde je problém a našiel vinníka. Je ním aplikácia Samsung Keyboard, ktorá na zariadeniach po aktualizácii prostredia zvýšila spotrebu batérie. Dôvodom boli pridané nové funkcie  nálepky, ktoré boli náročnejšie na spotrebu. Samsung už ale problém opravil a vydal update, ktorý by mal spotrebu energie vrátiť do normálu. 

Ak máte pocit, že sa váš smartfón vybíja rýchlejšie, skontrolujte verziu aplikácie Samsung Keyboard. Opravená má číslo 5.6.10.31. Pokiaľ máte staršiu verziu, môžete ručne vyhľadať aktualizáciu v Galaxy Store. Možno sa vám však už update nainštaloval sám, ak máte povolené automatické aktualizácie aplikácií. 

Zdroj: sammyfans.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu