Ruský IT špecialista uteká pred povolávacím rozkazom. Žije v lese, kde má vďaka solárnym panelom elektrinu aj internet.

Ruský IT špecialista odmieta bojovať na Ukrajine. Pred povolávacím rozkazom utiekol do lesa, kde žije v stane a využíva internet vďaka energii zo solárnych panelov.

Svet technológií je plný bizarných situácií. Jedna aktuálna pochádza z Ruska a hovorí o IT špecialistovi, ktorý vystupuje pod menom Adam Kalinin. Keď prezident Putin vyhlásil čiastočnú mobilizáciu Rusov kvôli vojne na Ukrajine, Kalinin utiekol do lesa, aby sa vyhol povolávaciemu rozkazu. IT špecialistov sa síce zo zákona táto situácia netýka, ale podľa viacerých zdrojov existuje veľa prípadov, kedy sa výnimka porušila a na front museli odísť aj oni. 

Adam Kalinin sa preto rozhodol opustiť svoj domov. Napriek tomu sa však nechcel vzdať dnešných štandardov ani moderných technológií. Žije v stane, kde si zaviedol internet, na ktorý sa pripája vďaka anténe umiestnenej na strome. Energiu využíva zo solárnych panelov a prežíva zo zásob, ktoré mu nosí manželka. 

V niektorých ohľadoch dokonca funguje ako predtým. Stále podľa svojich slov pracuje osem hodín denne v tom istom zamestnaní. Počas zimy s obmedzeným denným svetlom však nemá dostatok energie, aby dokázal odpracovať celý pracovný týždeň. Preto si hodiny vynahrádza aj cez víkendy. 

Zdroj: bbc.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu