Ruskí hackeri vydierajú ukrajinské štúdio, ktoré pripravuje S.T.A.L.K.E.R.A 2

Ukrajinskí vývojári čelia atakom zo strany Ruska nielen na skutočnom, ale aj na virtuálnom fronte. Aktuálne sú vydieraní ruskými hackermi, ktorí im adresovali niekoľko požiadaviek.

Ukrajinské štúdio GSC Game World pripravuje očakávanú akčnú hru S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobyl. Ich práca však teraz vôbec nie je jednoduchá. Aktuálny vojnový konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou viedol k viacerým odkladom. Situácia však nie je ružová ani na digitálnom fronte, kde štúdio hackli ruskí hackeri. GSC Game World informovalo konkrétne o prelomení účtu zamestnanca, vďaka ktorému sa hackeri dostali k doteraz nezverejneným obrázkom z hry. 

Údajne majú niekoľko desiatok gigabajtov dát, ktoré využívajú na to, aby ukrajinských vývojárov vydierali. Hackeri chcú, aby štúdio zmenilo svoj postoj k Rusku a Bielorusku. Zároveň žiadajú ospravedlnenie obom krajinám a vrátenie ruského dabingu do hry. Predmetom požiadaviek je tiež odblokovanie jedného zo zablokovaných účtov na Discorde. Ukrajinskí vývojári však zverejnili stanovisko, v ktorom hovoria, že sa nenechajú zastrašiť. 

Od Rusov sa podľa ich slov v poslednom období dočkali oveľa horších vecí a na podobné vyhrážky sú už zvyknutí. Hacknuté dáta by navyše podľa nich mali obsahovať staré koncepty z hry, ktoré sa v priebehu času menili. Aj napriek tomu však štúdio vyzýva fanúšikov, aby sa v záujme zachovania najlepšieho zážitku hry vyhli sledovaniu akýchkoľvek únikov. 

Zdroj: twitter.com/stalker_thegame


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu