RÚ mal vraj na odloženie aukcie frekvencií pre 5G sieť dôvod

Minulý týždeň regulačný úrad nečakane oznámil, že aukcia frekvencií pre 5G sieť sa odkladá. Vraj mal na to vážny dôvod, pričom mohol byť ohrozený účel výberového konania. Čím presne, neprezradil ani dnes.

Výberové konanie na vydanie individuálnych povolení na používanie frekvencií z frekvenčných pásiem 700 MHz, 900 MHz a 1800 MHz bolo 18. 6. odložené. Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb rozhodol o posunutí termínu elektronickej aukcie. Bez zverejnenia dôvodu a náhradného termínu.

V dnešnom stanovisku úrad napísal, že "uvedené rozhodnutie je výsledkom mu oznámených informácií, ktoré majú potenciál ohroziť účel predmetného výberového konania. Úrad preto podnikol všetky kroky potrebné pre riešenie vzniknutej situácie, čím začal proces vyvrátenia alebo potvrdenia ohrozenia účelu výberového konania."

Ďalší postup závisí podľa úradu od výsledku šetrenia a neskôr sa aj podelí o jeho závery. Vzhľadom na stále prebiehajúce výberové konanie nemôže poskytnúť viac informácií. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu