Royole ukázal micro-LED displej, ktorý môžete pokrčiť a ľubovoľne rozťahovať

Zdá sa, že ohybné displeje prestávajú byť horúcou témou. Novým želiezkom v ohni je pružný displej od firmy Royole, ktorý môžete ľubovoľne rozťahovať, ale aj pokrčiť. Výrobca vidí jeho uplatnenie v rôznych oblastiach.

Firma Royole je známa ako priekopník v oblasti displejov. Práve ona ešte v roku 2018 predstavila prvý ozajstný smartfón s displejom, ktorý sa dal ohnúť až o 180° a zložiť ako kniha. Pripomenúť si ho môžete v článku Royole FlexPai: smartfón s ohýbateľným 7,8'' displejom. Teraz sa výrobca hlási s ďalšou novinkou - micro-LED displejom, ktorý môžete pokrčiť. A prečo je zaujímavý? 

Tento displej sa okrem iného dá roztiahnuť do rôznych tvarov až na 130 % a ohnúť o 40º. Samotný výrobca vidí jeho uplatnenie v oblasti zdravia, športu, módy či doprave. Novinka je veľmi pružná a hravo sa prispôsobí rôznym tvarom. Technológia dokáže byť aj priehľadná a prepúštať až 70 % svetla. Hustota pixelov je na úrovni 120 bodov, čo zodpovedá bežným notebookom. 

Royole technológiu demonštroval na malom 2,7” displeji, ktorý dokazuje, že funguje bezchybne. Zostáva len počkať, kedy sa novinka objaví v prvom zariadení. Zatiaľ však nie je známe, čo konkrétne by to mohlo byť. 

Zdroj: Royole

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu