Rockstar Games oficiálne potvrdil aktívny vývoj nového GTA

Nový diel série Grand Theft Auto sprevádzajú roky mlčania Rockstar Games a množstvo neoficiálnych špekulácií či vôbec vznikne. Autori nám konečne dali jasnú odpoveď a naznačili aj to, čo od nového GTA máme očakávať.

O novom dieli série Grand Theft Auto sa už špekuluje naozaj dlhé mesiace. Posledné GTA V má za sebou niekoľko vydaní s tým, že prvýkrát vyšlo v roku 2013, ešte na konzoly PlayStation 3 a Xbox 360. Neskôr prešlo na PS4 a Xbox One a aktuálne sa s určitými vylepšeniami chystá aj na PS5 (recenzia) a Xbox Series X (recenzia). 

Titul je pre Rockstar Games zlatou baňou aj roky od prvého vydania a pravidelne sa objavuje v rebríčkoch najpredávanejších hier. Vďačí tomu zrejme hlavne multiplayerovej časti GTA Online, ktorú vývojári roky podporujú a pravidelne do nej prinášajú nový obsah. Ďalšia skupina fanúšikov však aktívne špekuluje nad novým dielom. V súvislosti s ním je Rockstar roky ticho a tak sa zdalo, že mu GTA Online stačí. 

Aktuálne však prelomil mlčanie a oficiálne potvrdil aktívny vývoj nového GTA. Dodáva, že s každým dielom série sa vývojári snažia výrazne posunúť hranice. To isté teda máme čakať aj od pripravovanej novinky. 

Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe a vyjadrenie je pomerne strohé. Správa je však zaujímavá preto, že oficiálne potvrdzuje vývoj nového dielu, o ktorom sme tu doteraz mali iba samé špekulácie. 

Zdroj: rockstargames.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu