Reštart Saints Row je nabitý akciou, ktorou bude konkurovať aj sérii GTA

Značka Saints Row hlási úplne nový začiatok, v ktorom budeme sledovať zrodenie gangu Svätých. Má ísť o najambicióznejší, najväčší a obsahovo najbohatší diel série. Bude menej bláznivý a prinesie množstvo noviniek, na ktoré sa pozrieme už začiatkom budúceho roka.

Séria Saints Row je známym konkurentom GTA, ktorý je ešte bláznivejší a neváha si robiť srandu ani sám zo seba. Posledný diel však nedokázal zaujať natoľko ako predošlé, a tak bolo na mieste zamyslieť sa nad tým, kam séria bude smerovať.

Výsledkom je reštart s prostým názvom Saints Row bez číslovky, ktorý sa oficiálne predstavil počas podujatia Gamescom Opening Night. Podľa autorov má ísť o najväčšiu, obsahovo najbohatšiu a najambicióznejšiu hru série. 

Novinka prinesie návrat ku kriminálnym koreňom, kde budeme svedkami zrodu gangu Svätých. Čakať máme tiež nový, originálny príbeh a menej bláznivé poňatie než predviedlo Saints Row IV. Ocitneme sa vo fiktívnom americkom meste na juhozápade s názvom Santo Ileso. Bude rozdelené do deviatich jedinečných štvrtí, z ktorých každá má svoj vlastný jedinečný štýl, tematiku a obyvateľov. Vďaka tomu by sme mali vidieť doteraz najväčšiu rozmanitosť prostredí v sérii. 

Reštart Saints Row beží na úplne novom engine a vyjde aj na konzoly novej generácie. Zatiaľ však nie je jasné, aké konkrétne vylepšenia tam prinesie. Hru bude možné hrať aj v kooperácii dvoch postáv. Medzi kľúčové prvky hrateľnosti stále patrí riadenie vozidiel a streľba, ktoré teraz budú oveľa prepracovanejšie. 

Autori vylepšili aj samotné boje, ktoré by teraz mali byť oveľa svižnejšie. Vrátiť by sa malo niekoľko bláznivých aktivít z minulých dielov a čakať môžeme aj easter eggy, ktoré potešia skalných fanúšikov. Inšpiráciou pri tvorbe hry boli vývojárom filmy ako John Wick či Hobbs & Shaw. Reštart série Saints Row vyjde 25. februára na PC a konzoly. Ďalšie podrobnosti budú odhalené neskôr. 


Zdroj: saintsrow.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu