Remastrovaná trilógia GTA prepadla u kritikov aj u hráčov

Ak ste sa tešili na klasické GTA III, Vice City a San Andreas v novom kabáte, po vydaní remastrovanej trilógie asi budete sklamaní. Hry sú skôr fiaskom a majú veľa problémov. Neohúria ani vizuálnou stránkou a sú označované za najhorší remaster posledných rokov.

O oznámení remastrov starších klasík série Grand Theft Auto sme vás informovali v článku GTA: The Trilogy Definitive Edition bude na PC zrejme náročnejšie než GTA V. V tom čase sa ešte na príchod GTA III, Vice City a San Andreas v novom kabáte fanúšikovia tešili. Vydavateľ Rockstar bol však po oznámení podozrivo ticho. Strohé informácie o tom, ako bude v remastroch všetko lepšie, doplnil tesne pred vydaním krátkym videom s postrihanou ukážkou hrateľnosti. 

Podobné správanie neveští nič dobré a už prvá ukážka hier vyvolala viac negatívnych než pozitívnych ohlasov. Vylepšený vizuál totiž ani zďaleka nevyzeral tak dobre, ako módy, o ktoré sa dlhé roky starala komunita. Tie do GTA III, Vice City a San Andreas priniesli aj nový vizuál z dielne fanúšikov, ktorý ukázal, ako by trilógia v novom šate mohla vyzerať. 

Rockstar mal však iný názor a módy pred vydaním GTA: The Trilogy Definitive Edition zrušil. Dnes sú remastre už vonku v digitálnej podobe a ich vydanie sprevádzali veľké problémy so spustením. Konkrétne išlo o zlyhanie Rockstar Launcheru, potrebného na spustenie hry. 

Vydavateľ zablokoval prihlásenie po tom, čo zistil, že sa v zdrojovom kóde hier nachádzajú dáta, ktoré by tam nemali byť. Hráči, ktorí si chceli trológiu zahrať tak boli naštvaní, pretože sa po vydaní nedala spustiť a neskôr z ponuky dokonca aj úplne zmizla. Situácii nepomohla ani výsledná kvalita hier. Tie si neodniesli veľmi pozitívne recenzie. Na známom portáli Metacritis má GTA: The Trilogy Definitive Edition len priemerné skóre 61. Hráči novinku dokonca bojkotujú natoľko, že ich hodnotenie je na úrovni 0,9. 

Vadí im chabá vizuálna stránka, ktorá nebeží na Rage engine z GTA V, ale na Unreal Engine, ktorého použitie tu nedáva veľký zmysel. Okrem toho je tu odfláknutých veľa vecí po každej stránke. Hrateľnosť neponúka veľké vylepšenia, sú tu technické chyby a nepoteší ani optimalizácia či ďalšie problémy. V mnohých diskusiách je tak GTA: The Trilogy Definitive Edition označované za najhorší remaster posledných rokov. 


Zdroj: metacritic.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu