Realme MagDart - nový ekosystém s magnetickým bedzrôtovým nabíjaním

Realme uviedlo ekosystém príslušenstva, ktoré využíva novú technológiu bezdrôtového nabíjania podobnému MagSafe od Applu.

Na konferencii Mag For Future predviedlo Realme inovatívnu technológiu bezdrôtového nabíjania novej generácie. Svoju víziu využitia v praxi ukázal výrobca na smartfóne Realme Flash, ktorý je len konceptom na prezentáciu ekosystému. 

Prvým reálnym telefónom, ktorý bude môcť novú technológiu MagDart využívať, je už ohlásený model Realme GT (základné info), ktorý kúpite aj na Slovensku. Firma vydá na smartfón puzdro, ktoré bude nový magnetický systém bezdrôtového nabíjania podporovať. Je tak možné, že podobné puzdro sa neskôr objaví aj na iné smartfóny značky Realme. 

Vďaka MagDart nabijete telefón rýchlo napríklad 50 W nabíjačkou, ktorá je aktuálne najrýchlejšou bezdrôtovou nabíjačkou na svete. Na dobitie 4500 mAh batérie z nuly do 100 % stačí menej než hodina, presnejšie výrobca hovorí o 54 minútach, čo je čas porovnateľný s káblovou 50 W nabíjačkou SuperDart. 

Nabíjačka je na prvý pohľad veľmi hrubá, čo má na svedomí integrovaný ventilátor, ktorý sa stará o správnu prevádzkovú teplotu zariadenia pri nabíjaní. Prenosnejšia a kompaktnejšia 15 W nabíjačka MagDart je tenká iba 3,9 mm a Realme ju rado pri prezentácii porovnalo s nabíjačkou MagSafe od Applu. ktorá je hrubšia. 

Táto nabíjačka potrebuje na doplnenie plnej kapacity 4500 mAh akumulátora 90 minút, čo pre bezdrôtovú nabíjačku vôbec nie je zlé číslo. 

Na prezentácii realme ukázalo ešte ďalšie produkty ekosystému MagDart, napríklad nabíjačku, ktorá poslúži aj ako stojan. Keď potrebuejte telefón používať, žiadny problém, po odpojení ostane extrená power banka pricvaknutá vďaka magnetom na svojom mieste a dobíjanie pokračuje. 

Podobne ako Apple aj Realme využilo magnety a ponúka ako príslušenstvo peňaženku MagDart vyrobenú z vegánskej kože a hliníka. Okrem miesta na tri platobné karty (alebo občiansky či vodičák) obsahuje integrovaný stojan, ktorý poslúži pri sledovaní videa na telefóne. 

Realme zatiaľ neprezradilo dátum uvedenia príslušenstva, dostupnosť ani cenu jednotlivých produktov. 

Zdroj: Realme.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu