Realme GT príde do Európy v júni. S veľmi atraktívnou cenou

Herný smartfón s výkonným čipsetom Snapdragon 888 a 12 GB operačnou pamäťou bude už onedlho uvedený na európsky trh. Uniklá cenovna príjemne prekvapí.

Začiatkom marca priniesol čínsky výrobca novinku Realme GT 5G (základné info) určenú najmä fanúšikom mobilných hier. Ako správnemu hernéímu smartfónu mu nechýba výkonný procesor Snapdragon 888 ani 6,4-palcový Full HD+ AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. 

Na trh príde v pamäťovej kombinácii 8 GB RAM a 128 GB úložiskom, vyšší variant sa pýši 12 GB RAM a 256 GB pamäťou. Bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Na snímanie fotografií a nahrávanie 4K videí poslúži 64 Mpix hlavný fotoaparát. K dispozícii bude aj 8 Mpix širokouhlý objektív a 2 Mpix senzor na makro zábery.

Vo výbave nechýba široká podpora navigačných satelitov, LTE, 5G, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, NFC pre bezkontaktné platby, 3,5 mm jack ani stereo reproduktory. Batériu so 4500 mAh kapacitou nabijete podľa výrobcu dodávanou 65 W nabíjačkou z nuly do 100 % za 35 minút. 

Na webe Realme Europe sa nedávno zrejme omylom objavila aj cena variantu so žltým koženým prevedením zadnej steny. Pamäťová verzia v kombinácii 12 GB + 256 GB mala na webe uvedenú veľmi atraktívnu cenovku 549 eur.

Realme už na svojom Twitter účte na novinku láka. Zatiaľ nepoznáme presný dátum uvedenia, výrobca spomína len jún a že Realme GT príde už čoskoro. 

Zdroj: twitter.com/Realme, theverge.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu