Ray-Ban a Facebook spájajú sily, predstavujú svoje prvé smart okuliare

Ray-Ban Stories majú priniesť nový spôsob fotenia, nahrávania videa a následného zdieľania obsahu na sociálne siete. Ponúknu dva 5 Mpix snímače, vďaka ktorým zaznamenáte svet okolo vás z pohľadu prvej osoby.

Ray-Ban Stories sú prvou generáciou chytrých okuliarov, ktoré renomovaný výrobca pripravil spolu s Facebookom. Majú priniesť nový spôsob fotografovania, záznamu videa a následného zdieľania obsahu na najväčšiu sociálnu sieť. Okrem toho umožnia počúvanie hudby a telefonovanie. Majú integrované 5 Mpix kamery, s ktorými bude možné zaznamenať všetky udalosti z pohľadu prvej osoby. 

Výsledkom budú videá okolia tak, ako ste ich videli na vlastné oči. Samozrejmosťou je hlasový Facebook Assistant a podpora 30-sekundových videí pre účely príbehov na Facebooku. Ray-Ban Stories sa nebudú dať využívať inkognito, pretože obsahujú LED diódu, ktorá sa rozsvieti počas fotenia alebo nahrávania videa.

O kvalitný prenos hlasu počas hovorov sa majú postarať až tri integrované mikrofóny s technológiou na potlačenie okolitých ruchov. Ray-Ban Stories sa budú dať spárovať s novou aplikáciou Facebook View, ktorá vám umožní bezproblémové zdieľanie obsahu. Zároveň ponúkne prepojenie s Instagramom, WhatsAppom, Messengerom, Twitterom, TikTokom, Snapchatom a ďalšími službami. 

Samotné okuliare budú k dispozícii v 20 dizajnových modeloch, kde nechýbajú známe Wayfarer, Wayfarer Large, Round a Meteor. Na výber bude tiež z piatich farieb a Ray-Ban nezabudol ani na šošovky, vrátane čírych, slnečných, prechodových a predpisových. Cenovka Ray-Ban Stories je nastavená na 299 dolárov. Novinka sa zatiaľ bude predávať iba v USA, Kanade, Austrálii, Írsku, Taliansku a vo Veľkej Británii. Facebook dodáva, že okuliare sú navrhnuté s dôrazom na súkromie. Či tomu veríte necháme už na vašom posúdení. 

Zdroj: about.fb.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu