Radosť možno ponúkne zvýšenie rýchlosti dátového pripojenia na dvojnásobok

Náš verný čitateľ nás upozornil na zmenu, nad ktorou vraj uvažuje digitálny operátor Radosť. Poteší tých, čo radi a často surfujú po internete, sťahujú či odosielajú dáta. Má to však háčik.

Digitálny operátor Radosť, ktorý využíva sieť O2, ponúka štyri cenovo atraktívne programy. Maximum pre odosielania a prijímanie dáta je iba 10 Mbps, čo na bežné prezeranie internetu, sociálnych sietí a maily stačí, no pre niektorých používateľov to môže byť pomalé. Možno sa situácia zmení a maximálna rýchlosť sa zvýši na dvojnásobok, teda 20 Mbps

Pokiaľ sa potvrdia informácie od nášho čitateľa, nebude to ale pre všetkých a ani bezplatne. Nedávno operátor formou prieskumu medzi zákazníkmi dvoch najväčších Radostí (Dátová a Nekonečná) zisťoval, či by mali záujem o vyššie rýchlosti a nevadil by im mesačný poplatok. 

V prieskume spomínal operátor 5-eurový balíček s 2-násobným zvýšením maximálnej rýchlosti. Ak na základe dopytu operátor spomínaný balíček pridá do ponuky, mohli by zákazníci s programom Dátová Radosť (15 eur) a Nekonečná Radosť (20 eur) využívať rýchlosť až 20 Mbps. 

Zatiaľ však nič nie je isté, ide iba o neoficiálne informácie a môže trvať týždne, kým Radosť novinku oznámi. Pravdou ale je, že v lete tohto roka na niekoľko dní umožnil operátor zákazníkom využívať 20 Mbps rýchlosť. Odôvodnil to vtedy výmenou technológií v sieti. Mohla to byť ale aj príprava na plánované zvýšenie rýchlosti pre najvyššie programy. 

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

scenic02.12.2022 - 11:56 Trvalý odkaz

Keby radšej pustili Radosť do 5G siete, to by potešilo viac (nie kvôli rýchlosti ale kvôli pokrytiu).

Celá diskusia 1 príspevok