Qualcomm zverejnil prvé 8K video čipu Snapdragon 865

Zábery vznikli v Arizone na prototypovom smartfóne pod taktovkou modulu Spectra 480 ISP a snímača Sony IMX586. Čipset Snapdragon 865 bude poháňať niektoré top modely roka 2020.

Nová generácia čipov Snapdragon 865 bude tento rok použitá v niektorých z pripravovaných top modelov. Jedna z výhod CPU je podpora 8K videa, s ktorou sa výrobca pochválil na svojom YouTube kanáli. 

O obsluhu fotoaparátu sa stará modul Spectra 480 ISP, ktorý dokáže spracovať dva gigapixely za sekundu. Teoreticky dokáže zachytiť aj statické obrazce s veľkosťou až 200 Mpix, súčasne 4K HDR video a 64 Mpix fotografie. 

Podľa výrobcu budú môcť smartfóny so Snapdragon 865 vytvárať fotografie profesionálnej kvality a dodajú fotoaparátu nové funkcie, vrátane 8K videa. Zverejnený záznam zachytáva Arizonu. 

Nový čipset bol spárovaný so 48 Mpix senzorom Sony IMX586 a video bolo nahraté na prototypovom smartfóne. Vzhľadom na to a na kompresiu YouTubu môžu byť výsledky v praxi ešte lepšie. 

Ak si chcete vychutnať plný potenciál 8K, bude nutné vlastniť aj monitor alebo televízor s podporou tohto rozlíšenia. V praxi však stále nie sú dostatočne rozšírené ani 4K výrobky. 


Zdroj: YouTube

Diskusia k článku:

Začať diskusiu