Qualcomm napokon bude dodávať čipy Huaweiu

Niekoľkokrát skloňovaná spolupráca sa napokon oficiálne potvrdila. Qualcomm získal licencie na dodávky čipov pre Huawei, aj keď na 5G zatiaľ môže zabudnúť.

Ešte v auguste sme vás informovali, že Qualcomm sa snaží presvedčiť vládu USA, aby mohol firme Huawei predávať čipy. Celá situácia sa doteraz niesla iba v hypotetickej rovine. Ožila minulý týždeň, kedy sa z Číny objavili nepotvrdené správy o tom, že sa celá dohoda podarila. Teraz so stanoviskom vystúpil aj samotný Qualcomm, ktorý potvrdzuje, že Huaweiu napokon čipy dodávať bude. 

Verejné vyhlásenie hovorí o tom, že licencie sa týkajú čipových sád s podporou 4G. Dodávky 5G modelov sa zrejme nateraz dajú vylúčiť. Ani jedna z firiem o nich oficiálne nehovorí a všetko má zrejme v rukách aj naďalej americká vláda. Zatiaľ je otázne, ako sa k vzťahom s Čínou postaví nový americký prezident Joe Biden, ktorý do úradu nastúpi v januári. 

Problémy čínskeho výrobcu na teraz čiastočne vyrieši Qualcomm. Zároveň sa snaží podnikať aj vlastné kroky, o ktorých sme naposledy písali v článku Huawei buduje novú továreň na čipy s cieľom obísť reštrikcie USA

Zdroj: gizchina.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu