Qualcomm kúpil firmu Nuvia, v ktorej pracujú bývalí návrhári čipov Applu

Nuvia vznikla v roku 2019 a stojí za ňou trojica veteránov priemyslu s veľmi bohatými skúsenosťami. Roky pracovali pre Apple a teraz budú navrhovať CPU pre top modely čipov od Qualcommu.

Známy výrobca čipov Qualcomm aktuálne oznámil, že kúpil spoločnosť Nuvia za približne 1,4 miliardy dolárov. Bola založená v roku 2019 a jej názov vám možno nič nehovorí, ale stojí za ňou trojica zakladateľov s veľmi bohatým životopisom. Ide o veteránov v priemysle, ktorí roky pracovali pre Apple a ďalšie veľké spoločnosti. 

Nuvia má podľa Qualcommu osvedčený tím špičkových návrhárov čipov, ktorí zároveň disponujú technológiami na svetovej úrovni a znalosťami v oblasti vysoko výkonných procesorov. CPU, ktoré bude Nuvia pre Qualcomm vyrábať sa budú používať v jeho top modeloch čipov pre smartfóny, notebooky či dokonca automobily. 

Kúpu Nuvie zároveň podporili aj viacerí partneri spoločnosti Qualcomm, medzi ktorých patria popredné technologické firmy. Zoznam obsahuje mená ako Sony, Google, Microsoft, Acer, Asus, Bosch či Samsung. 

Zdroj: Qualcomm


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu