Qualcomm a Imint spolupracujú na lepšej technológii pre stabilizáciu videa

Riešenie firmy Imint využívajú napríklad smartfóny Xiaomi, Oppo či OnePlus. Výrobca teraz spolupracuje s firmou Qualcomm. Cieľom je posunúť technológiu stabilizácie obrazu na novú úroveň.

Švédska firma Imint stojí za technológiou Vidhance, ktorá rieši stabilizáciu videa v smartfónoch rôznych čínskych značiek. 

Nedávno oznámila niekoľko nových algoritmov, vrátane Vidhance Selfie Video. Ako už názov napovedá, ide o vylepšenú stabilizáciu videa prednej kamery, ktoré by malo nahrávať lepšie zábery najmä pri chôdzi. 

Najnovšie spoločnosť Imint ohlásila partnerstvo s firmou Qualcomm, ktoré mu pomôže posúvať technológiu EIS (elektronická stabilizácia obrazu) ešte ďalej. Spoločne pracujú na znížení množstva energie potrebnej na spracovanie obrazu. Práve novinka Vidhance Selfie Video je prvá, ktorá využíva výhody partnerstva, vyplývajúce z Qualcomm AI Engine 5. generácie a z prístupov Imintu k čipu Spectra 485 ISP. 

Technológia sa snaží udržať objekt v obrazovom rámci aj vtedy, keď sa pohybuje. Qualcomm k tomu prispieva pomocou vylepšenej detekcie tváre, ktorá je súčasťou AI enginu. 

Medzi ďalšie riešenia, ktoré ponúka Imint patria Vidhance Super Stabilization (stabilizácia založená na ultraširokých kamerách), Vidhance Multi-Camera Transition (plynulejší prechod medzi objektívmi pri nahrávaní videa) Vidhance Dynamic Motion Blur Reduction (minimalizácia efektu rozmazania pri pohybe). 

Zdroj: weareimint.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu