Qualcomm a Google investujú vo veľkom do firmy HMD Global, ktorá vlastní Nokiu

Obrovská investícia atakuje čiastku 230 miliónov amerických dolárov. Podľa HMD Global má pomôcť najmä 5G smartfónom od Nokie. To zahŕňa technológie aj distribúciu na viacerých svetových trhoch.

Novým domovom Nokie je už dlhší čas spoločnosť HMD Global. Práve do nej teraz vo veľkom investuje Google a Qualcomm. Celková suma sa mala vyšplhať až na 230 miliónov dolárov, kompletný zoznam investorov nie je zverejnený. Ide o jednu z najväčších investícií na území Európy v roku 2020 a napovedá, kam by sa Nokia v budúcnosti mohla uberať. 

HMD Global tvrdí, že nová injekcia urýchli vývoj a rozšíri ponuku 5G smartfónov. Zároveň im pomôže zasiahnuť viac trhov po celom svete. Google, ktorý stále nemôže obchodovať s Huaweiom sa navyše snaží nájsť spoločnosť, ktorá by jeho miesto vyplnila. HMD Global sa ukazuje ako ideálna voľba. 

Jej domovom je totiž Európa s dátovým centrom vo Fínsku. Trump zatiaľ vidí problém len v čínskych výrobcoch. Konflikt HMD s vládou USA je tak nepravdepodobný. 

Zdroj: venturebeat.com


 

Diskusia k článku:

rtg13.08.2020 - 11:18 Trvalý odkaz

Táto americká diktatúra, to je extrém.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease13.08.2020 - 11:54 Trvalý odkaz

Tak Google rád utápa investície. Motorola, HTC, Nokia.. 🤭

rtg14.08.2020 - 10:49 Trvalý odkaz

In reply to by oxy

No asi v tom, že sa politika mieša do trhu, nehovoriac o tom že sa USA hrajú na nejakú bájnu slobodu, echt kapitalizmus, pritom súkromných firmám prikazujú a zakazujú. Prekvapuje ma, že je potrebné niekomu niečo takéto v dnešnej dobe vysvetľovať.

Celá diskusia 8 príspevkov