Qualcomm a Asus priniesli nadupaný smartfón Snapdragon Insiders

Smartfón je určený náročným používateľom, ktorí ocenia vysoký výkon, kvalitnú výbavu a sú ochotní zaplatiť 1499 amerických dolárov. Súčasťou balenia sú TWS slúchadlá s ANC.

Komunita Snapdragon Insider má 1,6 milióna fanúšikov a práve najmä členom programu je určená novinka, pri vývoji ktorej sa spojili Asus a Qualcomm. Oficiálny názov znie Asus Smartphone for Snapdragon Insiders a ponúka výbavu pre náročných s rýchlou dátovou konektivitou. 

Novinka prináša 6,78-palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2448 bodov a 144 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorý je chránený odolným sklíčkom Gorilla Victus. Nechýba funkcia Always on.

Nie je žiadnym prekvapením, že srdcom smartfónu je čipset Snapdragon 888 5G doplnený 16 GB operačnou pamäťou RAM LPDDR5 a 512 GB úložiskom UFS 3.1. Bez možnosti rozšírenia microSD kartami. O výkon sa tak nemusíte obávať ani pri hraní graficky náročných hier. 

Na fotografovanie a nahrávanei až 8K videí poslúži hlavný 64 Mpix snímač s optickou stabilizáciou obrazu. OIS nechýba ani 8 Mpix teobjektívu s 3-násobným optickým priblížením. Tretím fotoaparátom s 12 Mpix senzorom a PDAF zaostrovaním vytvoríte širokouhlé snímky. Zhotovíte ním aj makro zábery od 4 cm. 

Vo výbave nájdeme stereo reproduktory s technológiou Snapdragon Sound. V balení sa okrem ochranného krytu, rýchlonabíjačky a dvoch káblov nachádzajú aj úplne bezdrôtové slúchadlá od spoločnosti Master & Dynamic s aktívnym potlačením hluku. Kvalitný zvuk tak patrí pri novom smartfóne medzi priority.

3D sonický snímač odtlačkov 2. generácie je umiestnený na zadnej strane nad svietacim logom, dôvodom má byť nekompatibilita s tvrdeným AMOLED displejom. Konektivitu zabezpečí 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC a nechýba široká podpora navigačných satelitov. 4000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním Quick Charge 5.0 sa dodávanou 65 W nabíjačnou nabije za 30 minút do 70 % kapacity. Do 100 % to potvrá 50 minút.

Asus Smartphone for Snapdragon Insiders bude k dispozícii najskôr na trhoch v USA, Číne, Veľkej Británii a Nemecku, postupne sa predaj rozšíri do ďalších krajín. Cena je stanovená na 1499 USD

Zdroj: qualcomm.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu