Prvá verejná beta verzia iOS 14 a iPadOS 14 dostupná na stiahnutie

Oficiálna aktualizácia príde až na jeseň, no používatelia zaregistrovaní do beta programu môžu skúšať novinky systému už dnes.

Apple sprístupnil prvé beta verzie systémov pre iPhony a iPady. Ak máte záujem o testovanie, musíte sa zaregistrovať na stránke beta.apple.com, vybrať zariadenie, na ktorom budete testovacie verzie používať a stiahnuť konfiguračný profil.

Najnovšie operačné systémy pre iPhony, iPady, počítače Mac, TV a hodinky Watch uviedol Apple na júnovej vývojárskej konferencii. O hlavných vylepšeniach iOS sme písali v článku Nový iOS 14 ponúkne vylepšené widgety, Knižnicu aplikácií aj Mapy s cyklotrasami.

Novej beta verzie iPadOS 14 sa dočkali aj tablety. Prináša všetky novinky z iOS 14 a navyše lepšiu prácu s perom Apple Pencil. Ručne písané poznámky a texty sa jednoducho automaticky prevedú na tlačené písmo, rukou kreslené geometrické objekty dostanú presný tvar a s textom sa bude pracovať ešte lepšie. 

Podrobnosti sme opísali v článku iPadOS 14 a watchOS 7: lepšia práca s perom či monitorovanie spánku. Verejná beta verzia pre hodinky bude sprístupnená už čoskoro. 

Prvé beta verzie bývajú nedoladené, preto ich neodporúčame používať na vašom hlavnom zariadení, pretože niektoré aplikácie ešte nie sú vývojármi prispôsobené na prácu v novom systéme. 

Zdroj: beta.apple.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK13.07.2020 - 09:12 Trvalý odkaz

In reply to by Wayne

Wayne, ked budes mat cas, skus sem pls hodit nejake prve postrehy, pripadne bugy. Dikes.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne15.07.2020 - 23:11 Trvalý odkaz

In reply to by Knoxville

stale mam OnePlus 6 paralelne k iPhonu a vysolil som pred tyzdnom 20 evri za kupon na OnePlus NORD. Je to sranda, prisiel mi balicek v piatok s 1+ serepetickami. He.

Celá diskusia 6 príspevkov