Prvá developerská verzia Androidu 11 je dostupná na stiahnutie

Novej verzii operačného systému s číslovkou jedenásť sa Google bude venovať na vývojárskej konferencii v máji. No už dnes je dostupný prvý Developer Preview pre Pixely.

Prvé informácie o novinkách ukazujú na prispôsobenie smartfónov pre prácu v rýchlej 5G sieti s nízkou latenciou, vylepší sa podpora API neurálnych sietí a chýbať nebude spolupráca systému s ohybným alebo "vodopádovým" displejom. 

Android 11 sa pripraví na očakávané kamery umiestnené pod displejom a zmenou opäť prejdú notifikácie. Pri podporovaných aplikáciách by malo pribudnúť vloženie objektov priamo do odpovede z notifikačnej lišty. Četovacie aplikácie budú mať možnosť využívať známe konverzačné bubliny. 

Google zapracoval na vyššej ochrane súkromia a opakovanom udelení rôznych povolení, cez ktoré sa môžu tretie strany dostať k citlivým údajom. Poteší automatické nastavenie tmavého režimu v konkrétnom čase. Toto už ponúkajú niektoré používateľské nadstavby. 

S každým vydaním ďalšej developerskej verzie budú pribúdať nové funkcie, niektoré sa pre zmenu môžu vytratiť. Konečnú podobu Androidu 11 by sme mali spoznať pred oficiálnym vydaním finálnej verzie, čo býva na jeseň. Bude aj hlavným programom developerskej konferencie Google I/O, ktorá prebehne v máji. Medzi prvé zariadenia s novou platformou budú tradične patriť Pixely.  

Pokiaľ máte developerský účet, navštívte webovú stránku pre vývojárov systému Android 11 a stiahnite si obraz systému. Kompatibilné sú Pixel 2/2 XL , Pixel 3/3 XL , Pixel 3a / 3a XL a Pixel 4/4 XL.

Zdroj: android-developers.googleblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu