Príchod série Huawei P50 na Slovensko sa blíži. Príde čoskoro

Po mesiacoch čakania sa čoskoro dočkajú aj fanúšikovia Huawei. Top modely radu P50, ktorý je známy inováciami a výbornými fotoaparátmi, sa budú predávať aj na Slovensku.

Smartfóny série Huawei P patria už dlhé roky medzi to najlepšie, čo v čase ich uvedenia výrobca ponúka, teda vysoký výkon, kvalitný displej a výborné fotoaparáty. Prvým modelom bol pred desiatimi rokmi Huawei Ascend P1

Slovo "Ascend" v preklade znamená "stúpať vysoko", a tak názov smartfónu naznačoval smer, aký pre tento prémiový rad mobilných telefónov výrobca plánoval. Aby tento cieľ naplnil, prinášal stále vyspelejšie verzie. A už čoskoro príde na slovenský trh ďalšie pokračovanie úspešnej série Huawei P.

Snáď každý fanúšik značky Huawei vie, že medzi najväčšie lákadla vždy patrili fotoaparáty. Každý z modelov ponúkal vždy to najlepšie, čo bolo v danej dobe dostupné, a platí to dodnes.

Vďaka svojim ambíciám má tiež séria P niekoľko prvenstiev. Napríklad už Ascend P2, ktorého predaj bol spustený vo februári 2013, bol v tom čase vôbec najrýchlejší 4G LTE šikovný telefón. Jeho nástupca, Ascend P6, zase svet ohromil po stránke dizajnu. V čase uvedenia na trh išlo o najtenší “smartfón” na svete. 

Na ďalšiu úroveň posunula rad P spolupráca s firmou Leica. Vďaka jej komponentom sa zdvihla úroveň fotoaparátu zase o niečo vyššie. Úspešný model P20 bol tak kombináciou všetkého, čo mal moderný smartfón spĺňať. 

V roku 2019 prišiel Huawei s radom P30. Veľkým úspechom bol Huawei P30 Pro, ktorý okúzlil množstvo používateľov, čo dokazujú aj správy našich čitateľov, v ktorých nás aj dnes žiadajú o pomoc pri hľadaní nástupcu pre svoj Huawei P30 a nevedia ho nájsť. Tento model nastavil latku veľmi vysoko. 

Rad Huawei P40 už poznačila "obchodná vojna" Číny s USA a Huawei prišiel o možnosť používať vo svojich mobilných zariadeniach Google služby a komponenty amerických firiem. Aj preto sa Huawei zameral na vývoj vlastného operačného systému HarmonyOS, ktorý beží aj v smartfónoch najnovšej série Huawei P50. 

Na domácom trhu mali modely Huawei P50 (základné info) a Huawei P50 Pro (základné info) premiéru už v júli minulého roka, no čoskoro sa konečne začnú predávať aj na Slovensku. Odporúčané ceny sa dozvieme až po oficiálnom uvedení, o čom vás budeme, samozrejme, informovať. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi19.01.2022 - 16:02 Trvalý odkaz

presne tak, hľadám nástupcu P30pro, za 3r bezprobpemov ide, aj výdrž OK. Škoda google v P50, ani by som nezaváhal, ale bez neho je to ťažké, vyhliadnutý mam 11T pro ale ešte čakám

Celá diskusia 1 príspevok