Pri hľadaní stratených vecí so Samsung Galaxy Smart Tag+ pomôže rozšírená realita

Nová generácia inteligentného príveska dokáže používateľa veľmi jednoducho priviesť ku stratenému predmetu aj pomocou fotoaparátu v smartfónu.

Samsung Galaxy SmartTag+ je vybavený technológiou Bluetooth Low Energy (BLE) aj ultra-wideband (UWB), takže umožňuje presnejšiu lokalizáciu ako predchádzajúce modely. Skúsenosti s lokalizačným príspevkom prvej generácie si môžete prečítať v článku Samsung Galaxy SmartTag - majte veci pod kontrolou.

Ľahko ho pripevníte na a ľubovoľný predmet, napríklad na batoh alebo na kľúče, prípadne vložíte do peňaženky a potom ho viete nájsť pomocou služby SmartThings Find, ktorej aplikácie je nainštalovaná na mobilnom zariadení Galaxy. S inou značkou to, bohužiaľ, nefunguje. 

Vďaka technológii ultra-wideband (UWB) je možné k hľadaniu strateného predmetu využiť aj systém rozšírenej reality (AR). Podmienkou je integrácia technológie UWB aj v smartfóne Galaxy, nájdeme ju napríklad v modeloch Galaxy Note20 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy S21 Ultra alebo Galaxy S21+. V Galaxy S21 sa nenachádza.    

Slúži na to funkcia AR Finder, ktorá používateľa jednoducho navedie k hľadanej veci. Na displeji smartfónu sa zobrazí vzdialenosť od hľadaného predmetu a šípka v smere, v akom máte hľadať. Keď sa k predmetu dostatočne priblížite, môže navyše prívesok hlasno zazvoniť, takže vec nájdete, aj keď zapadla napríklad pod gauč.

Stratený predmet môžete lokalizovať aj na diaľku. Vďaka Bluetooth LE sa totiž prívesok dokáže pripojiť k ľubovoľnému zariadenie náležiacemu do ekosystému Galaxy a s hľadaním vám teda môžu pomôcť majitelia iných prístrojov tohto radu. 

Keď v aplikácii SmartThings Find nahlásite stratu prívesku, dokáže ho lokalizovať akékoľvek zariadenie Galaxy, ktoré má funkciu SmartThings zapnutú, a vy dostanete správy o jeho polohe. Všetky dáta sú samozrejme šifrovaná a chránená, o polohe prívesku sa teda dozviete len vy a nikto iný.

Prívesky Galaxy SmartTag+ a SmartTag neslúžia len na lokalizáciu stratených predmetov, majú aj iné automatizované funkcie, ktoré si nastavíte v aplikácii SmartThings. 

Prívesok Galaxy SmartTag+ bude na Slovensku dostupný od 30. apríla 2021 v modrej a čiernej farbe za odporúčanú cenu 39,90 eur

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu