Predobjednávky série Samsung Galaxy S22 vzrástli medziročne o 70 %

Predobjednali ste si Galaxy S22 Ultra a zatiaľ vám nebola doručená objednávka? Dôvodom je vysoký dopyt. Vyšší, než sa čakalo.

Niektorí naši čitatelia sa na nás obraracjú s otázkou, či nevieme zistiť, prečo je problém s dlhou čakacou dobou na ich objednaný smartfón Samsung Galaxy S22 Ultra. Výrobca v tlačovej správe podáva vysvetlenie: predobjednávok je oveľa viac než dodávaných kusov. 

Samsung dokonca hovorí, že smartfóny série Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8 zaznamenali celosvetovo počas prvého týždňa väčšie množstvo predobjednávok, než akékoľvek iné modely značky Samsung v histórii. Možno neprekvapí, že najúspešnejším zariadením je zatiaľ práve spomínaný Galaxy S22 Ultra (základné info).

Viac ako tri štvrtiny záujemcov si vybrali modely s väčšou internou pamäťou (256 GB a 512 GB). Najpopulárnejšou farbou bola čierna a za ňou sa umiestnila zelená a biela. 

Tento smartfón sa na celkovom predaji série podieľa z viac než 60 %. Tiež na tablety Galaxy Tab S8 prišlo vyše dvakrát viac predobjednávok oproti sérii Galaxy Tab S7. Zhruba polovica z nich pripadá na model Galaxy Tab S8 Ultra.

Podobný úspech Samsung oslavuje aj na slovenskom a českom trhu, kde počet predobjednávok smartfónov Galaxy S22 narástol 1,7-krát v porovnaní s minuloročnou sériou S21. Aj tu vládne model Ultra, ktorý si objednalo 56 % zákazníkov. Ešte výraznejší bol záujem o novú generáciu tabletov. Tie zaznamenali v rámci predobjednávok viac ako dva a pol násobný nárast oproti predchádzajúcej sérii Tab S7.

Ak vám očakávaný S22 Ultra zatiaľ nedorazil, obrňte sa trpezlivosťou. Či bude podobný problém s meškaním objednávok aj pri modeloch S22 a S22+ uvidíme až po 11. 3., kedy štaruje ich predaj. Výrpbca ubezpečuje, že aj keď smartfón mešká, o bonusy zákazník nepríde. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Kwado01.03.2022 - 12:24 Trvalý odkaz

Našťastie ja ho už mám od 18.2 doma. Ale zas mi neprišli email ohľadne bonusov dúfam,že sa čoskoro ozvú 🙂

Daor3202.03.2022 - 09:49 Trvalý odkaz

V prvom rade si Samsung spravil velku hanbu... Clovek co telefen predobjedna, tak ho stale nema a niektori co nepredobjednavali, tak uz maju uplne rovnaku specifikaciu v rukach. Well done Samsung.

MM02.03.2022 - 21:58 Trvalý odkaz

Bude u nás aj 1TB verzia? Inak to bez karty nemá význam.

Celá diskusia 7 príspevkov