Predajom smartfónov v Q3 2020 vládol podľa Counterpoint Samsung

Trh telefónov sa po prvej vlne koronavírusovej krízy spamätáva a zaznamenáva štvrťročný nárast dodávok. Strata v porovnaní s minulým rokom je už iba na úrovni štyroch percent. Vedie Samsung a boduje aj Realme.

Firma Counterpoint Research, ktorá sa zaoberá trhovými analýzami, vydala novú infografiku, týkajúcu sa predaja smartfónov v treťom štvrťroku 2020. Dá sa z nej usúdiť, že globálny trh telefónov sa po prvej vlne karanténnych opatrení zotavuje a zaznamenal štvrťročný nárast dodávok o 32 %. V porovnaní s minulým rokom zostáva v strate už iba o 4 %. 

Na prvej priečke v predajoch sa umiestnil Samsung, ktorý dosiahol najlepší výsledok za posledné tri roky, keď zvýšil svoje predaje oproti minulému roku o 48 %. Najrýchlejšie rastúcou firmou sa stalo Realme s počtom 50 miliónov predaných kusov. Utrpel však Apple, ktorý zrejme doplatil na neskoršie uvedenie nových iPhonov. 

Pri rozčlenení do jednotlivých regiónov sa opäť darí Samsungu, ktorý je jednou z TOP 5 spoločností v každom regióne, pričom v troch z nich vedie. Huaweiu sa darí iba v Ázii a jeho podiel v iných častiach sveta klesá. Je to pravdepodobne následkom stále trvajúcich reštrikcií zo strany USA. Apple patrí k TOP 5 iba v Severnej Amerike a Európe. V iných regiónoch sa do pätice najlepších výrobcov nedostal. 

Zdroj: Counterpoint


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu