Poznáme víťazov ankety Mobil roka 2022 powered by O2

Šestnásty ročník tradičnej technologickej ankety priniesol niekoľko prekvapení. Aj tento rok viac než 9 800 ľudí rozhodlo o najlepších mobiloch, príslušenstve, gadgetoch a aplikáciách minulého roka.

Za sebou máme ďalšie, v poradí už šestnáste hlasovanie v našej tradičnej ankete. Veľmi pekne ďakujeme, že takmer desaťtisíc z vás venovalo hlasovaniu na webe Mobilroka.sk svoj čas. Vďaka vám máme teraz pred sebou vzácne výsledky, ktoré sa premietnu aj do našej práce.

Navyše, za každý hlas v ankete Mobil roka 2022 powered by O2 sme za vás odložili virtuálnych päť centov. Dokopy sme tak nazbierali 490,70 eur, za ktoré občianskemu združeniu Neónka nakúpime techniku, ktorá spríjemní malým pacientom pobyt v nemocnici. Silné deti v banskobystrickej nemocnici takto aj vďaka vám odmeňujeme už po štvrtý raz a vždy je to veľmi príjemný pocit.

Priebeh ankety

Začiatkom tohto roka zástupcovia odborných médií Fony.sk, TECHBOX a TOUCHIT nominovali 56 zariadení do siedmich kategórií. 

Víťazné priečky

Najmodernejšie technológie a inovácie do vrecka nájdeme podľa 36 % hlasujúcich v Apple iPhone 14 Pro Max, ktorý vďaka tomu získal ocenenie Špičkový mobil roka 2022. Nasledovaný je Samsungom Galaxy Z Fold4 (23 % hlasov) a Xiaomi 12 Pro (13 % hlasov). Minulý rok sa z víťazstva tešil iPhone 13 Pro Max nasledovaný Galaxy Z Fold3.

V kategórii Rozumný Mobil roka 2022 získal 28 % hlasov Samsung Galaxy S21 FE 5G. Z druhého miesta sa teší Xiaomi 12T so 17 % ziskom. Tretiu priečku obsadil Apple iPhone SE (2022) s 15 % hlasov. Aj minulý rok bodovali Samsung (A52s) a Xiaomi (11T).

Za Výhodný Mobil roka 2022 vyhlasujeme Samsung Galaxy A53 5G so ziskom 33 % hlasov. Xiaomi 12 Lite presvedčil 18 % z vás. Tretie miesto obsadila Motorola Edge 30 Neo so 16 % hlasov. Aj vlaňajší víťazi na prvých dvoch miestach patrili značkám Samsung a Xiaomi. Preferencie zákazníkov sa tak medziročne nezmenili. 

Už šiesty rok po sebe obhájil v kategórii Inteligentné hodinky prvé miesto produkt značky Apple. Vyše 23 % hlasov získali Apple Watch Ultra. Druhé miesto obsadili hodinky Garmin Fenix 7X Sapphire Solar (22 % hlasov) a ako tretie v poradí skončili Samsung Galaxy Watch5 Pro (17 % hlasov). Garmin bodoval aj pred rokom, keď ho hlasy v ankete vyniesli na druhú priečku, hneď za neohroziteľný Apple.

Spomedzi Bluetooth slúchadiel si najviac ceníte Apple AirPods Pro 2022, ktoré získali 27 % hlasov. Na druhom mieste sa ocitli Samsung Galaxy Buds2 Pro (18 % hlasov) a na treťom JBL Reflect Flow Pro (15 % hlasov). Takmer rovnaké poradie značiek sme tu mali vlani. Len si Samsung tento rok o jedno miesto polepšil. 

Kategória Gadget roka 2022 vyjadruje, aká z technologických vymožeností je vášmu srdcu najbližšia. Takmer 24 % z vás sníva o robotickom vysávači, konkrétne o iRobot Roomba Combo j7+ s integrovaným mopom a odsávacou stanicou. Viac než 18 % hlasujúcich by uvítali Apple iPad Air M1 (2022) a takmer 12 % hlasujúcich by rado počúvalo hudbu cez JBL Flip 6. iRobot sa pýšil víťazstvom aj v predchádzajúcom ročníku ankety. Hneď za ním bol šikovný projektor od Xiaomi.  

V roku 2022 vás spomedzi ôsmich nominovaných aplikácií najviac zaujal ESET Mobile Security (25 % hlasov) nasledovaný apkou ČSOB SmartBanking (23 % hlasov). Tretiu pozíciu obsadila vynovená O2 Aplikácia  (16 % hlasov). ESET ocenili čitatelia aj pred rokom, až s veľkým odstupom za ním nasledovala apka Packeta. 

Anketa plná prekvapení aj očakávaných výsledkov

Pozícia jednotlivých značiek bola v posledných rokoch relatívne stabilná. Mnohí fandíte Apple produktom, Samsungu, Xiaomi, iRobotu či JBL. Svoju pozíciu si drží aj Motorola, Garmin a ESET.

Súťažilo sa o hodnotné ceny

Hlasujúci účastníci boli zaradení do žrebovania o viacero atraktívnych cien. Už o pár dní tak deviatim šťastlivcom pošleme hodnotné ceny: robotický vysávač a mop iRobot Roomba Combo j7+, zvlhčovač vzduchu Stadler Form KARL, slúchadlá Xiaomi Buds 3, softvér pre ochranu počítača a smartfónu od ESETu, a šikovné smartfóny Motorola edge 30 ultra a Samsung Galaxy A53.

Mená výhercov a všetky potrebné informácie o ankete Mobil roka 2022 powered by O2, ako aj o minulých ročníkoch, nájdete už tradične na stránke www.mobilroka.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu