Poznáme víťazov ankety Mobil roka 2021 powered by O2

Pätnásty ročník tradičnej ankety priniesol viacero prekvapení. Až 9 874 ľudí rozhodlo o najlepších mobiloch, príslušenstve, gadgetoch a aplikáciách minulého roka. n

Za sebou máme ďalšie, v poradí už pätnáste hlasovanie v tradičnej ankete. Veľmi pekne ďakujeme, že takmer desaťtisíc z vás venovalo hlasovaniu na webe Mobilroka.sk svoj čas. Vďaka vám máme teraz pred sebou vzácne výsledky, ktoré sa premietnu aj do našej práce.

Navyše, za každý hlas v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sme odložili virtuálnych päť centov. Dokopy sme tak nazbierali 493,70 eur, za ktoré občianskemu združeniu Neónka nakúpime techniku, ktorá spríjemní malým pacientom pobyt v nemocnici. Silné deti v banskobystrickej nemocnici takto odmeňujeme už po tretí raz a vždy je to veľmi príjemný pocit.

Priebeh ankety

Začiatkom tohto roka zástupcovia odborných médií Fony.sk, TECHBOX a TOUCHIT nominovali 56 zariadení do siedmich kategórií. Kategóriu Bluetooth reproduktor roka sme tento rok vynechali a po roku opäť oživili kategóriu Bluetooth slúchadlá. Tento rok tiež pokračujeme v hlasovaní v kategóriách Gadget a Aplikácia roka.

Víťazné priečky

Najmodernejšie technológie a inovácie do vrecka nájdeme podľa 31 % hlasujúcich v Apple iPhone 13 Pro Max, ktorý vďaka tomu získal ocenenie Špičkový mobil roka 2021. Nasledovaný je Samsungom Galaxy Z Fold3 5G (20 % hlasov) a Xiaomi Mi 11 Ultra 5G (14 % hlasov). Pre úplnosť uvádzame, že minulý rok sa z víťazstva tešil iPhone 12 Pro Max.

V kategórii Rozumný Mobil roka 2021 vystriedal Samsung Galaxy S20 FE mimoriadne úspešný Samsung Galaxy A52s, za ktorý hlasovalo 34 % účastníkov ankety. Z druhého miesta sa teší Xiaomi 11T s 21 % ziskom. Tretiu priečku obsadila Motorola Moto G200 5G s 9 % hlasov.

Za Výhodný Mobil roka 2021 vyhlasujeme Samsung Galaxy A32 5G so ziskom 23 % hlasov. Xiaomi 11 Lite 5G NE presvedčil 21 % z vás. Tretie miesto obsadil Redmi Note 10 Pro s 18 % hlasov. 

Inteligentné hodinky a náramky sa už stali na rukách Slovákov bežnou záležitosťou. Už piaty rok po sebe obhájil prvé miesto v kategórii Inteligentné hodinky produkt značky Apple. Takmer 20 % hlasov, teda sedem percentuálnych bodov menej než vlani, získali Apple Watch Series 7. Druhé miesto obsadili hodinky Garmin Venu 2 (tiež takmer 20 % hlasov) a na tretie sa dostali Samsung Galaxy Watch4 Classic (19 % hlasov). Súboj prvých troch miest bol výnimočne vyrovnaný.

Spomedzi Bluetooth slúchadiel si najviac ceníte Apple AirPods 3, ktoré získali 23 % hlasov. Na druhom mieste sa ocitli JBL Tour Pro+ TWS (21 % hlasov) a na treťom Samsung Galaxy Buds2 (18 % hlasov). Pred dvomi rokmi získali AirPods Pro rovnakých 23 % hlasov, JBL Reflect Flow 16 % a Galaxy Buds 15 %. Je veľmi zaujímavé pozorovať, aké stabilné pozície majú u nás tieto značky.

Kategória Gadget roka 2021 vyjadruje, aká z technologických vymožeností je vášmu srdcu najbližšia. Takmer 27 % z vás sníva o robotickom vysávači iRobot Roomba j7+ s odsávacou stanicou. Asi 14 % hlasujúcich by doma uvítali Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro a podobný počet fanúšikov (13 %) by chcel voľný čas tráviť s dronom DJI Air 2S. 

V roku 2021 vás spomedzi ôsmich nominovaných aplikácií najviac zaujal ESET Mobile Security (30 % hlasov) nasledovaný apkou Packeta (18 % hlasov). Tretiu pozíciu obsadila Garmin Connect pre spojenie smartfónu so smart hodinkami Garmin (14 % hlasov). 

Anketa plná prekvapení aj očakávaných výsledkov

Pozícia jednotlivých značiek bola v posledných dvoch rokoch stabilná. Mnohí fandíte Apple produktom, Samsungu, Xiaomi, iRobotu či JBL. Svoju pozíciu si drží aj Motorola, DJI a GoPro, na scénu sa opäť vracajú Huawei a Honor.

Súťažilo sa o hodnotné ceny

Hlasujúci účastníci boli zaradení do žrebovania o jedenásť atraktívnych cien. Už o pár dní tak jedenásiatim šťastlivcom pošleme hodnotné ceny: prevratný robotický vysávač iRobot j7+, čističku vzduchu Stadler Form Roger, smart hodinky Galaxy Watch4 Classic a Garmin Venu 2, softvér pre ochranu počítača a smartfónu od ESETu, a šikovné smartfóny Motorola moto g200 5G, Xiaomi Redmi Note 11 či Huawei P50 Pro.

Mená výhercov a všetky potrebné informácie o ankete Mobil roka 2021 powered by O2, ako aj o minulých ročníkoch, nájdete už tradične na stránke www.mobilroka.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu