Používatelia na Twitteri rozhodli. Elon Musk by mal ako jeho šéf skončiť

Kontroverzný šéf Twitteru dal svoju budúcnosť vo vedení sociálnej siete do rúk ľudu a zverejnil anketu, ktorej výsledok chce akceptovať. Svoj názor prejavilo vyše 17,5 milióna používateľov, z ktorých vyše polovica žiada Muskov odchod.

Elon Musk, donedávna najbohatší človek na planéte, zažíva turbulentné obdobie. Po odkúpení Twitteru prakticky pravidelne plnil titulky nielen médií. Naposledy prišiel s tým, že ak Apple a Google vyradia Twitter zo svojich obchodov, vyrobí si vlastný smartfón

 

Medzitým vyhodil množstvo zamestnancov a jeho pôsobenie vo vedení sociálnej siete sprevádzalo veľa kontroverzných krokov. Napríklad aj zablokoval účty novinárom, ktorí o Muskovi písali kritické články. Aktuálne sa používateľov v ankete opýtal, či by mal zostať šéfom Twitteru a sľúbil, že dodrží to, čo si odhlasujú. 

Svoj názor prejavilo vyše 17,5 milióna používateľov a výsledok jasne dopadol v Muskov neprospech. Za jeho odstúpenie z funkcie hlasovalo 57,5 % opýtaných, za zotrvanie 42,5 %. Šéf Twitteru počas ankety dodal, že si používatelia majú dávať pozor na to, čo si želajú, pretože by sa im to mohlo splniť. Zároveň odpovedal na viaceré komentáre pod anketou. 

Tvrdil, že jeho cieľom nie je nájsť človeka na pozíciu CEO, ale CEO, ktorý dokáže udržať Twitter nažive. K tomu dodal, že takýto nástupca neexistuje. Ako sa napokon Elon Musk k celej ankete postaví a či skutočne odstúpi z vedenia Twitteru zatiaľ nie je známe. Situáciu však sledujeme a budeme vás informovať. 

Zdroj: twitter.com/elonmusk


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu