Používanie elektrickej kolobežky má nové pravidlá. Pozor na alkohol a rýchlosť na chodníku

Od 1. decembra platí novela cestného zákona, ktorá mení predpisy pri používaní kolobežky s pomocným motorčekom. Napríklad na chodníku nesmie presiahnuť rýchlosť bežnej chôdze.

Elektrické kolobežky sú fenoménom posledných rokov. Niektoré sme testovali aj my, naposledy ste si mohli prečítať recenziu SXT Neo - výkonná kolobežka s malými kolieskami

Využitie nájdu pri ceste do práce alebo na rýchlejší pohyb po meste. S pribúdajúcim počtom používateľov vzrastal chaos na chodníkoch, takže bolo potrebné uzákoniť pravidlá pre používanie týchto zariadení. 

Od začiatku decembra platí novela cestného zákona, ktorá okrem vyšších pokút za používanie mobilných zariadení počas šoférovania priniesla aj nové pravidlá pre kolobežky s elektrickým motorčekom

Polícia Slovenskej republiky zverejnila na svojom facebookovom účte krátke inštruktážne video, ktoré upozorňuje na novinky, ktoré by si mali osvojiť všetci majitelia kolobežiek. Dozviete sa, kedy môžete jazdiť po chodníku, či potrebujete prilbu a či nevadí, keď pred jazdou vypijete nejaký alkohol. 

Pre spustenie videa kliknite nižšie:

Zdroj: facebook.com/policiaslovakia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu