Podvodníci opäť prezváňajú Slovákov. Tentoraz prevažne zo Srbska

Telekom upozornil na ďalšiu masívnu vlnu podovodných volaní zo zahraničných telefónnych čísel. Pokiaľ nečakáte hovor z cudziny, nevolajte na podobné čísla späť.

Stále to isté dookola. Podvodníci krátko prezvonia náhodne vybrané čísla alebo sa po prijatí hovoru nikto neozve, a telefonát sa ukončí. Menej skúsený alebo neopatrný používateľ zavolá späť a problém s nečakanou sumou vo faktúre je na svete. 

Telekom koncom týždňa upozornil na ďalšie telefonáty, ktorých účel je len jeden - získať finančný prospech z volaní oklamaných ludí na čísla spoplatnené zvýšenou tarifikáciou. Posledná vlna takýchto podvodných volaní začínala predvoľbou +381, ktorá patrí Srbsku. 

Pokiaľ náhodou hovor príjmete, žiadne poplatky navyše sa vo faktúre neobjavia. Keď ale na číslo zavoláte späť, ozve sa automatická hláška v slovenčine, češtine alebo angličtine, a hovor už je spoplatnený. Odchádzajúce hovory na tieto čísla sa Telekom snaží operatívne blokovať.

Tento typ telefonátov nie je žiadnou novinkou, opakuje sa už roky. Treba byť ostražitý a nevolať automaticky na každý zmeškaný hovor späť. Ušetríte si tak nepríjemné prekvapenie pri čítaní faktúry. 
 

Diskusia k článku:

shaggy19.12.2019 - 10:32 Trvalý odkaz

Dufam, ze ked to dvihnem, tak daco zaplatia aj oni. Ci?

Celá diskusia 1 príspevok