Podpora pre BlackBerry OS definitívne končí

Od 4. januára 2022 prestane výrobca podporovať operačný systém BlackBerry OS, čo spôsobí, že majitelia týchto zariadení môžu mať zrazu zo svojho smartfónu nepoužiteľnú spomienku na značku, ktorá kedysi patrila medzi významné.

Na webovej stránke blackberry.com nájdeme oznámenie o ukončení poskytovania služieb od 4. januára 2022 pre operačné systémy BlackBerry 7.1 a starší, BlackBerry 10 a BlackBerry PlayBook OS 2.1. Od tohto dátumu už nebudú základné služby spoľahlivo fungovať, a to ani dáta, telefónne hovory či SMS.

Smartfóny BlackBerry s legendárnou QWERTY klávesnicou, sme mohli kedysi vidieť v rukách svetových politikov a celebrít, najmä pre vysoké zabezpečenie uložených dát. Príchod Androidu, prešľapovanie na mieste a nie práve šťastné manažérske rozhodnutia, mali za následok úpadok značky a odliv zákazníkov.

Po rokoch trápenia kandský výrobca v septembri 2016 oficiálne oznámil, že končí s výrobou smartfónov. Ani použitie operačného systému Android a spojenie s čínskym TCL pri výrobe telefónov, neurobilo dieru do sveta. Dnes je už jasné, že 4. január 2022 znamená pre BlackBerry OS definitívny koniec. 

Zdroj: blackberry.com

Diskusia k článku:

Michal Vangel02.01.2022 - 21:51 Trvalý odkaz

Pamatam si nedavno Riso hovoril v Digitalkach, ze kto by uz len mohol chciet telefon od tejto znacky... Tak ma trochu nasral, lebo je to moja milovana znacka :D, dodnes pouzivam BB Key2 Red a nevzdam sa ho ani za nic :)

Celá diskusia 1 príspevok