Počet lokálnych aplikácií v Huawei AppGallery sa za päť mesiacov zdvojnásobil

Zoznam applikácií od slovenských vývojárov rastie každým mesiacom. Od júla tohto roka ich pribudlo 81.

Smartfóny značky Huawei aj dcérskej firmy Honor, ktoré prichádzajú na trh bez podpory Google služieb, to nemajú ľahké. Zákazníkov odrádza chýbajúci obchod Google Play, a tým obmedzená dostupnosť niektorých aplikácií.

Prvou voľbou pre používateľov AG (označovaných aj HMS) smartfónov je AppGallery, kde síce niektoré známe aplikácie stále chýbajú, ale situácia sa postupne zlepšuje. Pribúda aj softvér od lokálnych vývojárov. 

Aktuálne v ňom nájdeme viac než 100-tisíc aplikácií s integrovanými nástrojmi HMS Core. Ide o aplikácie, ktoré boli vyvíjané priamo Huawei nástrojmi alebo boli prispôsobené pre HMS prostredie. Skratka HMS je odkazom na Huawei Mobile Services, teda mobilné služby Huawei. 

Momentálna obsahuje AppGallery až 135 titulov od slovenských vývojárov. To predstavuje 2,5-násobný nárast za posledných päť mesiacov. Nechýbajú ani žiadané bankové aplikácie. 

Z ďalších významných aplikácií od slovenských vývojárov nechýba navigácia Sygic, taxi appky HOPIN a VB Taxi, Pokec.sk, Bleskovky.sk, Minúta po minúte, IDS BK či appky všetkých tunajších mobilných operátorov.

AppGalery ponúka celkovo 18 kategórií, v ktorých nájdete množstvo užitočného softvéru pre každú príležitosť, napríklad aj keď ste v karanténe

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu