PlayStation 5 príde 19. novembra s novou službou Plus Collection. Poznáme ceny

Najväčšie otázniky týkajúce sa novej konzoly od Sony boli zodpovedané. Popri nových herných ukážkach sme sa konečne dozvedeli oficiálny dátum vydania a cenovku. Oznámenie doplnila aj nová služba PlayStation Plus Collection.

Sony má za sebou čerstvý live stream, ktorý sa týkal ich novej konzoly PlayStation 5. Konečne zodpovedal na dvojicu hlavných otázok, ktoré fanúšikov trápili. V prvom rade bola stanovená oficiálna cenovka, ktorá začína na sume 399,99 eur za verziu Digital Edition (bez diskovej mechaniky). Ak sú pre vás fyzické médiá stále dôležité, klasická verzia konzoly s BluRay mechanikou bude stáť 499,99 eur

Druhou, doteraz nezodpovedanou otázkou bol samotný dátum vydania konzoly. U nás bude k dispozícii 19. novembra. Hráči v USA, Kanade, Mexiku, Japonsku, Austrálii a na Novom Zélande si budú môcť novú PS5 užiť o pár dní skôr. Vydanie tam je naplánované na 12. novembra. Oficiálnu udalosť doplnili aj informácie k novej službe PlayStation Plus Collection. 

Vďaka nej hráči na novej konzole PS5 dostanú k štandardnému predplatnému PlayStation Plus výber titulov z PS4. K dispozícii budú najväčšie značky ako God of War, The Last of Us Remastered, Uncharted 4 Ratchet & Clank, Infamous Second Son, Days Gone a ďalšie. 

Veľké oznámenia boli doplnené o nové herné zábery z očakávaných PS5 titulov. Ukázal sa Spider-Man Miles Morales, Call of Duty Black Ops Cold War, Deathloop či Demon's Souls. Veľkým prekvapením bol prvý teasing na nový God of War s podtitulom Ragnarok, ktorý lákal na rok 2021. Čerešničkou na torte bola aj nová hra, ktorá poteší fanúšikov Harryho Pottera s názvom Hogwarts Legacy. 

Zdroj: PlayStation 5 Showcase


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu