PlayStation 5 prichádza o jednu z unikátnych funkcií

Napriek tomu, že išlo o jednu zo špecifických funkcií pre aktuálnu PS5, je možné, že ste ju nikdy nevyužili, prípadne ste o nej ani nepočuli. Aj to môže byť dôvodom jej konca.

PS5 (recenzia) obsahuje oproti minulej generácii veľa nových funkcií. Jednou z nich boli tzv. Accolades, teda akési odmeny, ktoré ste mohli udeľovať svojim spoluhráčom v multiplayeri. Dôvod bol prakticky na vás a potešiť virtuálnym uznaním ste mohli napríklad tímového kolegu, ktorý vám v hre pomáhal najviac. 

Ak vám však názov ani charakteristika tejto funkcie nič nehovorí, zrejme nebudete sami. Accolades sa totiž nestretli s veľkou popularitou, a tak sa Sony rozhodlo funkciu odstrániť. Spoločnosť o tom informovala na svojom webe, kde stroho vysvetľuje, že Accolades skrátka neboli využívané tak, ako vývojári hier očakávali. Preto budú radšej svoje zdroje investovať do iných funkcií a možností konzoly. 

PlayStation Accolades tak končí niekedy počas jesene. Ak ste spôsob odmeňovania svojich online kamarátov využívali, užiť si ho môžete už len posledné mesiace. 

Zdroj: playstation.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu