Play for Ukraine je zbierka slovenských vojnových hier na podporu Ukrajiny

Cieľom hier je priblížiť ľuďom, aké je dnes žiť vo vojnou zmietanej krajine. Zároveň sa dotýkajú tém dezinformácií a odpovedia aj na otázku, ako rozmýšľa vojak okupujúci cudziu krajinu.

Situácia na vojnou zmietanej Ukrajine je stále kritická. Postupne tak stále pribúdajú rôzne možnosti, ako podporiť nášho ťažko skúšaného suseda. Po svojom to zobrali slovenskí herní vývojári, ktorí založili iniciatívu Play for Ukrajine. Ide o web stránku, na ktorej nájdete šesť slovenských hier s vojnovou tematikou

Ich cieľom je priblížiť ľuďom, aké je dnes žiť v krajine, ktorú zožiera vojenský konflikt. Hry sa dotýkajú aj tém dezinformácií a odpovedia tiež na otázku, ako premýšľa vojak okupujúci cudziu krajinu. Dostupných je momentálne päť zo šiestich nezávislých titulov, ktoré si môžete stiahnuť zadarmo na platformu Windows. 

Umožnia vám lepšie pochopiť to, čo sa deje a zároveň vám dajú možnosť podporiť Ukrajinu prostredníctvom oficiálnych zbierok. Navyše tam môžete nahrať aj svoju vlastnú hru, ak spĺňa niekoľko požiadaviek. Mala by byť napríklad nadčasová, uplatniteľná na akýkoľvek vojnový konflikt a zároveň edukatívna. Partnermi iniciatívy Play for Ukraine sú Pixel Federation, HubHub a program Erasmus+.

Zdroj: playforukraine.eu

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu