Platené apky v App Store budú od októbra drahšie

Už od 5. októbra sa ceny aplikácií a nákupov v aplikáciách v niektorých krajinách zvýšia. Patria medzi ne aj tie, kde sa platí eurom, teda Slovensko.

Apple upozorňuje vo svojej správe developerov, že od 5. októbra 2022 začnú platiť nové predpisy pre ceny a dane aplikácií a nákupov v nich. Zmeny sa netýkajú predplatného s automatickým obnovením. 

Ceny sa zvýšia v Čile, Egypte, Japonsku, Malajzii, Pakistane, Poľsku, Južnej Kórei, Švédsku, Vietname a vo všetkých krajinách, ktoré používajú menu euro

Softvér je rozdelený do 87 cenových úrovní. Tier 0 patrí bezplatným aplikáciám, Tier 1 apkám s najnižšou cenou, aktuálne je to 0,99 eur, po novom to bude 1,19 eur. Najvyššia úroveň Tier 87 má zatiaľ cenu 999,99 eur, od 5. októbra sa zvyšuje na 1199,99 eur.

Od 5. októbra dôjde k automatickému prepočítaniu jednotlivých úrovní podľa nových pravidiel. Vyššie ceny sa tak premietnu aj do sumy, ktorá sa odvádza Applu. 

Každý vývojár má cez App Store Connect možnosť cenu svojich aplikácií a nákupov upraviť. Takisto sa môže rozhodnúť, či predplatné, ktoré ponúka, ostane pre existujúcich predplatiteľov v nezmenenej výške. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu