Payme: posielajte údaje platby cez čet. Službu podporujú ČSOB a Tatra banka

Potrebujete sa vyrovnať s priateľmi za kávu či obed? Ide to aj bez kopírovania účtov a vytvárania zložitých platobných príkazov. Pošlite im odkaz v čete.

Prostredníctvom služby Payme môžete posielať link na platbu rovno v čete, napríklad cez WhatsApp alebo SMS-ku. Bez toho, aby ste vedeli, v ktorej banke má váš známy účet.

Po kliknutí na link sa dostane rovno do mobilnej aplikácie banky, kde nájde už vopred vyplnené identifikačné údaje ako sú číslo účtu, suma a ďalšie náležitosti. 

Pokiaľ jeho banka službu Payme zatiaľ nepodporuje, zobrazí sa mu QR kód a platbu uhradí jednoduchým oskenovaním. Podľa údajov na webe payme.sk sú zo slovenských bánk zapojené iba ČSOB a Tatra banka, a odkaz na platbu by mal fungovať cez všetky známe četovacie aplikácie. Moje skúsenosti však ukázali, že link sa v Messengeri nezobrazí. WhatsApp funguje bez problémov. 

Po kliknutí na doručený link s platbou na účet vedený v ČSOB, sa mi otvorila aplikácia Tatra banky s už vyplnenými údajmi. Stačilo kliknúť na Skontrolovať a zaplatiť. Využitím bezplatnej služby Payme tak odstránite riziko chyby pri ručnom prepisovaní čísla účtu. 


 
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu