Patent Oppo prináša viacsmerovú kameru so zrkadlom v bočnej stene

Nový patent by mohol byť riešením situácie, kedy pohyblivý objekt pri snímaní zmizí z hľadáčika hlavného fotoaparátu ešte skôr, než sa stihneme s telefónom za objektom otočiť a udržať ho v zábere.

Spoločnosť Oppo je známa vlastnými inováciami, stále skúša niečo nové, čím by zatraktívnila či vylepšila používanie fotoaparátu v telefóne. Jeden z množstva patentov sa venuje zachytávaniu fotografií a videí z rôznych uhlov. 

Dokumentácia k patentu má 29 strán a popisuje, ako Oppo plánuje integrovať viacsmerovú kameru do smartfónu. Užitočné to môže byť pri snímaní rýchlo sa pohybujúcich objektov. S novou kamerou by nám už nemuselo zo záberu uniknúť nič dôležité. Postarať sa o to má otočné reflexné zrkadlo a otvor v pravej bočnej stene umiestnený vo výške zadného fotoaparátu.

Akonáhle hlavný fotoaparát zistí, že pohybujúci sa objekt uniká zo záberu, zrkadlo sa otočí, čím sa aktivuje bočná kamera, ktorá bude pokračovať v zachytávaní udalosti. Keďže sa používa zrkadlo a nie ďalší obrazový snímač, šetrí to náklady a výrazne nenavyšuje cenu zariadenia. 

Zatiaľ nie je jasné, či novú technológiu Oppo v budúcnosti aj reálne implementuje do niektorej novinky. Určite však ide o zaujímavý nápad. Dokumnetáciu k patentu nájdete tu

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Diskusia k článku:

Začať diskusiu