Päť dôvodov pre kúpu Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Prémiový model od Xiaomi má všetky predpoklady vyrovnať sa oveľa drahšej konkurencii. Pokiaľ nad jeho kúpou uvažujete, tu je päť dôvodov, ktoré vás môžu presvedčiť.

Xiaomi Mi 10T Pro (základné info) zaujme pa prvý pohľad elegantným dizajnom s jemne zaoblenými bočnými stenami. V internetovom obchode mi-store.sk, ktorý patrí medzi oficiálnych slovenských distribútorov produktov značky Xiaomi, máte na výber medzi Kozmickou čiernou a Lunárnou striebornou farbou. Výhodou svetlejšej verzie je vyššia odolnosť voči odtlačkom prstov. 

Medzi päť základných dôvodov, pre ktoré sa oplatí nad Mi 10T Pro 5G uvažovať, je displej, ktorý aktuálne patrí v smartfónoch medzi tie najlepšie. Na 6,67-palcovej obrazovke s pomerom strán 20:9 je môžete využívať až 144 Hz obnovovaciu frekvenciu. Vďaka technológii AdaptiveSync telefón automaticky prispôsobí hodnotu zobrazenému obsahu. 

Napríklad pri streamovaní videa použije iba 30 Hz, na prehliadanie sociálnych sietí nastaví 60 Hz a plných 144 Hz budete mať k dispozícii pri hraní hier. AdaptiveSync tak zabezpečí vhodnú úroveň zobrazovacej frekvencie pre každú príležistosť, čím aj zaistí optimálnu sporebu energie. 

O výdrž sa však nemusíte obávať. Kapacita batérie patrí medzi ďalšiu výhodu Mi 10T Pro 5G. K dispozícii máte silný 5000 mAh akumulátor, ktorý aj pri veľmi náročnom používaní potiahne celý jeden deň bez nabíjania. V balení nájdete 33 W rýchlonabíjačku, ktorá dodá smartfónu potrebnú energiu za krátky čas. Z 15 % kapacity do 100 % to zvládne za 65 minút. 

Tretím dôvodom na kúpu je vysoký výkon. Srdcom smartfónu je čipset Snapdragon 865 párovaný s 8 GB operačnou pamäťou, takže budete mať dostatok výkonu nielen na bežné operácie, množstvo naraz spustených aplikácií, ale aj náročné hry. 

Lákadlom je určite fotovýbava. Trojica fotoaparátov na zadnej strane vám pomôže zaznamenať kvalitné snímky v každej situácii. Okrem hlavného 108 Mpix fotoaparátu so svetelnosťou f/1.69 a optickou stabilizáciou obrazu máte k dispozícii širokouhlý objektív so 123° uhlom záberu a 13 Mpix snímačom. 

Päťmegapixelovým makro fotoaparátom môžete objavovať aj drobné detaily okolo seba už od vzdialenosti dvoch centimetrov. Kreatívni používatelia ocenia množstvo režimov, úprav a doplnkových funkcií. V menu aplikácie fotoaparát odporúčame vyskúšať režime dlhej expozície, kde nájdete Pohybujúci sa dav, Neónové stopy, Olejomaľbu, Svetelnú maľbu či Hviezdnu oblohu.

Piatym dôvodom, prečo kúpiť Mi 10T Pro 5G je jednoznačne jeho cena, ktorá je oproti niektorým konkurenčným modelom takmer polovičná. Na výber máte 128 GB verziu za 549 eur, za dvojnásobnú 256 GB pamäť zaplatíte len o 50 eur viac, teda 599 eur. Vzhľadom na výbavu, akú smartfón ponúka, ide o atraktívnu cenovku. 

Bonusom Xiaomi Mi 10T Pro je podpora 5G sietí, ktorú naplno využijete po spustení komerčnej prevádzky sietí piatej generácie v budúcom roku. 

Ak hľadáte cenovo dostupný smartfón pripravený na 5G s pekným displejom, kvalitným fotoaparátom a dlhou výdržou, ktorý bude mať dostatok výkonu aj po dvoch rokoch používania, Mi 10T Pro 5G môže byť tou správnou voľbou. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu