Ovplyvňujú smartfóny psychické zdravie? Google hľadá odpoveď v novej štúdii

Cítime sa kvôli smartfónom smutnejší alebo robia náš svet naozaj šťastnejší? Aj na tieto otázky hľadá odpoveď Google, ktorý chce vďaka novej štúdii priniesť ešte lepšie produkty s dôrazom na psychické zdravie používateľov.

Google spustil novú štúdiu, v ktorej hľadá odpoveď na otázku, ako smartfóny ovplyvňujú pohodu a psychické zdravie. Počas celého experimentu bude sledovať, ako často používatelia odomykajú svoj smartfón alebo aké aplikácie používajú. Ale aj koľko spia a aká je úrvoveň ich fyzickej aktivity. Samozrejme, netýka sa to každého, ale len vybranej vzorky, ktorá sa zapojila do programu Google Health Studies

Experiment bol spustený 27. mája a výsledné dáta budú potom analyzovať výskumníci z Centra pre digitálne duševné zdravie Oregonskej univerzity. Technologický gigant chce vďaka tejto štúdii vytvoriť ešte lepšie produkty, ktoré budú prihliadať na psychické a fyzické zdravie používateľov. Cieľom bolo, aby sa štúdie zúčastnilo 14-tisíc dospelých používateľov Android smartfónov. 

Google na účely výskumu používa pasívne a nepretržité sledovanie používateľov, aby získal čo najobjektívnejšie dáta. Zároveň však ubezpečuje, že nikto z účastníkov sa nemusí obávať o svoje súkromie. Výsledné údaje majú mať iba informatívny charakter a Google sľúbil, že s nimi nebude obchodovať. 

Zdroj: blog.google


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu