Oukitel K16: maličký android s 3,5'' displejom a 48 Mpix fotoaparátom

Na MWC 2023 sme si medzi množstvom vystavovateľov všimli malý stánok, kde bol prezentovaný štýlový smartfón naozaj kompaktných rozmerov. Výbavu má celkom slušnú. (živé fotografie)

Napriek rozmachu veľkých displejov, ktoré sú ideálne na prezeranie filmov, videí a sociálne siete, sú medzi  nami stále tí, ktorí uprednostňujú kompaktné zariadenia malých rozmerov. Výber však vôbec nie je veľký, skôr minimálny. 

Oukitel K16 je ako keby návratom niekoľko rokov späť, kedy boli 3,5-palcové obrazovky bežné. Ide o malý, ale hrubý smartfón s dizajnom prémiových modelov. Skosené hrany a zadná stena z napodobeniny kože so zlatými prvkami, pripomína telefóny Vertu. Tento telefón má však cenovku okolo 200 eur.

Pod 3,5'' displejom s HD rozlíšením 720 x 1280 bodov nájdeme hardvérové tlačidlo, ktoré slúži na návrat na domácu obrazovku. Vnútri pracuje čipset Helio P60 od MediaTeku spolu s 8 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom. Zadný fotoaparát ponúka 48 Mpix rozlíšenie, predná kamera má 8 Mpix.

V telefóne beží operačný systém Android 13, či dostane aj ďalšie aktualizácie však nie je isté. Batéria s 3050 mAh kapacitou zrejme vzhľadom na slabšiu výbavu a malú obrazovku bez väčších problémov vystačí na viac než jednodňové používanie. Nabijete ju cez ISB-C konektor.

Oukitel K16 bude na vybraných trhoch dostupný v dvoch farebných verziách - čiernej a červenej.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu