Orange získal ocenie za najlepšiu mobilnú sieť na Slovensku

Sieť Orangeu patrí podľa testovania spoločnosťou Systemics PAB aj medzi najvýkonnejšie siete v Európe.

Testovanie prebiehalo v júli 2020 v sieťach všetkých štyroch operátorov a metodika meraní bola v súlade s novým štandardom ETSI. Na základe výsledkov bolo Orangeu udelené ocenenie The best Slovakian mobile network in the test

Orange získal v teste 942 bodov s absolútnou dominanciou v oboch kategóriách – hlasové aj dátové služby. Ostatní operátori získali spolu 886, 841 a 711 bodov. 

Podľa Erica Maintenaye, riaditeľa úseku informačných systémov a sietí spoločnosti Orange Slovensko má zásluhu na tomto ocenení komplexná modernizácia siete, ktorá stále prebieha a zohľadňuje aj prípravu siete na 5G, ktoré by malo byť sprístupnené v priebehu budúceho roka. Zlepšila sa priepustnosť siete a ďalšie parametre, ktoré mali pozitívny vplyv na výsledok testovania. 

Testy prebehali v európskom meradle, pričom celkovo bolo testovaných 25 európskych operátorov. Z nezávislých meraní vyplýva, že priemerná dosahovaná rýchlosť sťahovania dát v 4G sieti Orange Slovensko dosiahla 101,2 Mbps, čo bola najvyššie dosiahnutá rýchlosť spomedzi všetkých zúčastnených krajín a operátorov. 

Priemerná rýchlosť sťahovania dát vo veľkých mestách dosiahla až 124,2 Mbps. Z pohľadu rýchlosti odosielania dát slovenskému Orangeu namerali 32,9 Mbps. 

Okrem rýchlosti Orange dominoval aj v ostatných sledovaných parametroch dátovej siete, ako napríklad sťahovanie webových stránok či spustenie videa. 
Pri hlasových službách najlepšie výsledky dosiahol pri celkovej kvalite a úspešnosti zrealizovania VoLTE hovorov.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy01.10.2020 - 16:41 Trvalý odkaz

Aj ked su to k***y, sieť maju naozaj najlepsiu. Presiel som od nich po rokoch k ružovým a nestiham sa čudovať.. 😕

Radoslav Ziak03.10.2020 - 07:11 Trvalý odkaz

Asi to má byť ocenenie a nie oceníte 😉

Radoslav Ziak03.10.2020 - 07:22 Trvalý odkaz

In reply to by oxy

Určite nie sú ... . Ale majú drahé dáta, a vo všeobecnosti neprehľadný cenník, v ktorom sa ani BOH nevyzná. A kadejaké dátové balíčky, ktoré ani nevyužijete ale hlavne že platíte, samozrejme nad paušál. A rozhodne nemajú najlepšiu sieť, výpadky pravidelne dva až tri krát do mesiaca. A dokážu ich vyradiť útoky na DNS servery. Toto ma T lepšie poriešené.

viperman03.10.2020 - 09:43 Trvalý odkaz

In reply to by Radoslav Ziak

pokial viem tak v orange vies mat 50GB za 25 eur, 20GB za 12.50 (mobilny net net ktory sparujes s pausalom). s balikov obcas pouzivam nonstop video ak viem ze spotrebujem vela dat pri pozerani videi...

a co sa tyka najlepsej siete radsej uverim niekomu kto to realne testoval a meral ako tu na diskusii....

Celá diskusia 5 príspevkov