Orange Online ochrana je využiteľná už vo všetkých mobilných a Wi-Fi sieťach

Operátor vylepšil službu Online ochrana, ktorá donedávna chránila zákazníkov pred kybernetickými hrozbami iba vo vlastnej sieti. Teraz ju môžu zákazníci využívať v ktorejkoľvek slovenskej i zahraničnej sieti.

Služba Online ochrana, ktorú priniesol Orange začiatkom tohto roka ako súčasť vybraných paušálov Go Safe, dokáže zariadenia prihlásené v jeho mobilnej a pevnej sieti ochrániť pred škodlivým obsahom ešte predtým, než by sa do nich mohol dostať a ohroziť tak dáta ich majiteľov.

Od 18. novembra ponúka Orange vylepšenú verziu a rozšíril ochranu mimo vlastnú sieť. Služba je užitočná napríklad pri prihlasovaní sa do rôznych verejných Wi-Fi sietí, v kaviarňach, na letiskách a ďalších miestach s možnosťou Wi-Fi pripojenia, prípadne v akejkoľvek mobilnej sieti v zahraničí. Slúži ako alternatíva k rôznym antivírusovým softvérom.

"Pre využitie novej služby je okrem jej aktivácie potrebné si do mobilného zariadenia stiahnuť aplikáciu, ktorú sme špeciálne pre tento účel vyvinuli. Dostupná je pre Android aj iOS zariadenia,“ vysvetľuje Martin Hromkovič, riaditeľ úseku marketingu pre rezidenčných zákazníkov a značky spoločnosti Orange Slovensko. 

Novú službu Online ochrana Smart zariadenia si môžete aktivovať v ktorejkoľvek predajni, na zákazníckej linke alebo najjednoduchšie priamo v aplikácii Môj Orange. Cena je 2 eurá mesačne

Medzi benefity služby Online ochrana patrí ochrana pred kybernetickými hrozbami ako phishing, spam, spyware, trójske kone, ransomware a podobne. Potenciálne hrozby sú tak zablokované ešte predtým, než sa môžu dostať do smartfónu alebo tabletu. 

V platnosti stále ostáva aj bezplatná verzia, ktorá je súčasťou paušálu Go Safe, no chráni iba v sieti Orangeu. Platená verzia aj mimo nej. 

Služba je za rovnakú cenu dostupná aj pre biznis paušály. Oproti verzii pre rezidenčných zákazníkov ponúka navyše možnosť manažovať prístupové práva používateľa. Túto funkcionalitu môžu využiť zamestnávatelia pre lepšiu ochranu zariadení zamestnancov pred nežiaducim obsahom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu